Εμβολιασμοί: Σε ποιους δεν συστήνεται η αναμνηστική δόση – Τι θα ισχύσει για όσους έχουν νοσήσει

Σε νέες διευκρινίσεις αναφορικά με τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών. Ανέφερε συγκεκριμένα τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες δεν συστήνεται η αναμνηστική δόση.

Οι δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης είναι οι εξής:

-Οι πολίτες 18 ετών και άνω που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση έξι μήνες έπειτα από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αναμνηστική δόση γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση).

-Όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση) και της Johnson & Johnson.

Εμβολιασμοί: Ποιοι δεν συστήνεται να κάνουν την αναμνηστική δόση

-Δεν συστήνεται η αναμνηστική δόση για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με εμβόλια mRNA και τη δεύτερη με Johnson & Johnson.

Σημείωσε επίσης, ότι μέχρι αύριο θα δημοσιευτούν στο emvolio.gov.gr οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με το πότε και με ποια εμβόλια θα γίνει η αναμνηστική δόση σε όσους έχουν νοσήσει.

Μέχρι στιγμής, οι δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης είναι 2.827.574 πολίτες (ποσοστό 43,1% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών). Έχουν γίνει 922.000 εμβολιασμοί (ποσοστό 32,6% των δικαιούχων) και περίπου 700.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους (ποσοστό 24,4%), όπως ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί