Εκδήλωση της ΚΝΕ στην Ιεράπετρα για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η Οργάνωση Βάσης Ιεράπετρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στις 11πμ στο Δημαρχείο. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται σε μία περίοδο που τα φαινόμενα πολύμορφης βίας κατά των γυναικών έχουν ενταθεί. Το ίδιο και η συζήτηση για το ποιες είναι οι αιτίες και τι μπορεί να γίνει. 

Η ΚΝΕ δίνει μία διαφορετική απάντηση απ αυτήν που δίνουν κυβερνήσεις, ΕΕ, Δήμοι, μέσα ενημέρωσης, που προσπαθούν να περιορίσουν την συζήτηση σε ζητήματα που αν και είναι αναγκαία δεν μπορούν από μόνα τους να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όπως η ψυχολογική στήριξη, οι νομικές κυρώσεις κτλ. Ενώ ταυτόχρονα ερμηνεύουν αυτά τα φαινόμενα ως ζητήματα ατομικής υπόθεσης και βίαιης αντρικής συμπεριφοράς, πατριαρχικών αντιλήψεων, κρύβοντας έτσι τον πραγματικό υπεύθυνο που είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της φτώχιας για τους πολλούς, της βίας και των πολώμων, του δίκαιου του ισχυρού. 

Δεν κάνουν λόγο για το σύνολο των κοινωνικών καταναγκασμών που υφίστανται οι γυναίκες ειδικά όσες προέρχονται από φτωχιές οικογένειες, για το τί οικονομικά μέσα και πρόσβαση σε υποδομές θα έπρεπε να προβλέπονται οργανωμένα από το κράτος ώστε να μπορεί κάθε γυναίκα που ζει έναν τέτοιον εφιάλτη σπίτι της να έχει την ελευθερία της επιλογής να φύγει. Δεν γίνεται λόγος για αυτά γιατί όσα δάκρυα και αν χύνουν τέτοιου είδους υποδομές τις βλέπουν σαν κόστος.

Πιο συγκεκριμένα στο κάλεσμά της η ΟΒ της Ιεράπετρας αναφέρει:

Με αφορμή την ένταση της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών, και με το πρόσφατο περιστατικό της δολοφονίας της 48χρονης γυναίκας στον τόπο μας, τα μέλη της ΚΝΕ στα σχολεία της Ιεράπετρας παίρνουμε την πρωτοβουλία να το συζητήσουμε με όλους τους συμμαθητές μας!

  • Ποιες είναι οι αιτίες που ακούμε για τόσες πολλές δολοφονίες, αλλά και γενικότερα για βία κατά των γυναικών σήμερα;
  • Ποιοι είναι οι λόγοι που γίνονται; Είναι θέμα κάποιων βίαιων ανδρών ή είναι κάτι βαθύτερο;
  • Μπορεί να γίνει κάτι σήμερα για να βελτιωθεί η κατάσταση;

Σάββατο 27 Νοέμβρη, 11πμ , Δημαρχείο. 

Συζητάμε , μαθαίνουμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Πάνω απ’ όλα, να είστε πάντα σε θέση να νιώσετε βαθιά οποιαδήποτε αδικία συμβαίνει εναντίον οποιουδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο γνώρισμα σε έναν επαναστάτη

*Από το γράμμα του Τσε Γκεβάρα στα παιδιά του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί