Διαδικτυακά το 8o Διεθνές Συνέδριο SafeGreece 2021

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το 8o Διεθνές Συνέδριο SafeGreece 2021 με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου 2021 με την υποστήριξη του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), της Περιφέρειας Κρήτης, και άλλων ΟΤΑ, καθώς και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γεωπληροφορικής, της τεχνικής ασφάλειας, της διάσωσης και της έρευνας.  

Συνθήκες και εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από την κλιματική κρίση μέχρι την πανδημία και τις ποικίλες ανθρωπιστικές κρίσεις καθιστούν διαρκώς και πιο επίκαιρα τα ζητήματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία ως βασικό κοινωνικό αγαθό. Πρόληψη, ανθεκτικότητα, διαλειτουργικότητα και καλές πρακτικές, ζητήματα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα από παγκόσμιες συνθήκες απαιτούν πλέον επιτακτικά εφαρμογή.

Στόχος του συνεδρίου, είναι η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών προς όφελος της Πολιτικής Προστασίας σε διεθνές, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η ενίσχυση της συνεργατικότητας, η ανταλλαγή εμπειριών, διδαγμάτων, καλών πρακτικών και η συζήτηση για τις σύγχρονες προκλήσεις.

Στα πλαίσια περιορισμού της μετάδοσης της COVID 19, το SafeGreece 2021 πραγματοποιείται on-line φέρνοντας σε επαφή εκπροσώπους της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης, του Ιδιωτικού Τομέα και των Εθελοντικών Οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το φετινό συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν με ομιλίες στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζοντας τα νέα ψηφιακά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, θα περιλαμβάνει επίσης: 

  • Πολυάριθμες εισηγήσεις από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, σημαντικές ομιλίες από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους της Ελληνικής και Διεθνούς κοινότητας, από στελέχη ΟΤΑ και υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. 
  • Στοχευμένες εκδηλώσεις και workshops προσανατολισμένα ειδικά για τα στελέχη που υπηρετούν την  Πολιτική Προστασία από τις επάλξεις των Ο.Τ.Α.
  • Δράσεις πλήρως ανοιχτές σε όλους τους πολίτες, με τίτλο  “Ρώτησε τους Ειδικούς”, όπου ειδικευμένοι επιστήμονες απαντούν στις ερωτήσεις των Πολιτών σε ζωντανή μετάδοση μέσω utube. 

Πληροφορίες στο σύνδεσμο  https://safegreece.org/safegreece2021

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί