Νοτιοανατολικά της Κρήτης οι έρευνες για το βρετανικό stealth μαχητικό F-35 που συνετρίβη

Ένα βρετανικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35B που επιχειρούσε από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στη θάλασσα, κατά την διάρκεια πτήσης, σύμφωνα με όσα αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το veteranos.gr, το Βρετανικό Πολεμικό  Ναυτικό με το HMS Queen Elizabeth (R08) και το HMS Defender νοτιοανατολικά της Κρήτης πιθανότατα αναζητούν το εξαφανισμένο F-35.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Βρετανός πιλότος F-35 που πετούσε από το HMS Queen Elizabeth εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια μιας τακτικής πτήσης στη Μεσόγειο γύρω στις 10: 00 ώρα ΗΒ

Το αεροπλανοφόρο και μερικά από τα υποστηρικτικά πλοία του είχαν μόλις ολοκληρώσει τη διέλευση της διώρυγας του Σουέζ προς τα βόρεια και εισήλθαν στη Μεσόγειο όταν χάθηκε το F-35.

Ο πιλότος εκτινάχθηκε και ευτυχώς ανασύρθηκε με ασφάλεια στο πλοίο , τα διαθέσιμα στο κοινό γεγονότα είναι περιορισμένα, εν αναμονή της έρευνας. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι το ατύχημα συνέβη αμέσως μετά την απογείωση.

Εκπρόσωπος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος ήταν Βρετανός και το F-35  ήταν ένα από τα οκτώ αεροσκάφη της Μοίρας 617 που πετούσαν προσωπικό της RAF και του RN και όχι ένα από τα δέκα που ανήκαν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί