Εκτός ΜΕΘ 20 διασωληνωμένοι ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»

Δραματικές εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης.

Οι εφημερίες ξεκινούν με διασωληνωμένους ασθενείς να βρίσκονται ήδη εκτός ΜΕΘ. Τραγική ήταν η εφημερία που ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς το απόγευμα υπήρχαν 20 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός εντατικής, λόγω έλλειψης κλινών στις ΜΕΘ, που έχουν δυναμικό 25 ασθενών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open. Όπως αναφέρθηκε οι εισαγωγές ήταν συνολικά 15, άρα η εφημερία είχε ξεκινήσει ήδη με πέντε ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Στο «Παπανικολάου», αντίστοιχα, σοκάρουν τα στοιχεία για τους θανάτους από covid-19, καθώς το διάστημα 1-16 Νοεμβρίου έχασαν τη ζωή τους 52 ασθενείς, εκ των οποίων μόνο πέντε ήταν εμβολιασμένοι. Τέσσερις ήταν υπερήλικες που είχαν κάνει το εμβόλιο τον Φεβρουάριο.

Η πίεση αυξάνεται και στα νοσοκομεία της νότιας Ελλάδας, όπως περιέγραψε στο ίδιο κανάλι η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αχαΐας Άννα Μαστοράκου. «Ο νομός Αχαΐας είναι στο “βαθύ κόκκινο” και από επιδημιολογικό φορτίο και από πίεση στο σύστημα Υγείας … Έχουμε πληρότητα στις ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο του Ρίου ανοίγουν άλλες 6 κλίνες που θα γεμίσουν πολύ σύντομα από περιστατικά covid-19 που περιμένουν να διασωληνωθούν … Έχουμε πάρα πολλούς θανάτους νέων ανθρώπων από την covid-19, έναν δικηγόρο που πέθανε χτες από το Αγρίνιο, μία γυναίκα 52 χρονών που έμεινε σπίτι παρά τη σύσταση γιατρού να πάει στο νοσοκομείο και πέθανε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί