«Βάφτισαν» εντατικολόγους ανειδίκευτους γιατρούς για να βγουν οι βάρδιες

Ως «εντατικολόγους» έχρισαν ανειδίκευτους ιατρούς στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, σε μια προσπάθεια να «βγουν» οι βάρδιες, λόγω τρομακτικής έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) Δημήτρη Ζιαζιά, στο «Ionian Chanel», παθολόγοι και χειρούργοι του εν λόγω νοσοκομείου, που δεν έχουν εφημερεύσει ποτέ ξανά σε ΜΕΘ, εφημερεύουν επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση του νοσοκομείου να εφημερεύουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γιατροί που δεν έχουν σχέση με εντατική καθώς οι γιατροί που είναι ενταγμένοι στις ΜΕΘ, έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από 10 εφημερίες ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το χειρουργό του «Αγ. Ανδρέας», Στέλιο Τσοχατζή, η κατάσταση που υπάρχει στο εν λόγω νοσοκομείο αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας είναι επικίνδυνη καθώς καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, χειρουργοί, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τα περιστατικά covid να εφημερεύσουν.

«Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Αν δεν προσλάβουν μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται το σύστημα υγείας με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων» τονίζει ο ίδιος στο Ionian Chanel.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί