Στην έκθεση «She’s gone» με ρούχα δολοφονημένων γυναικών και το ρούχο της Ελ. Τοπαλούδη

Ρούχα που φορούσαν γυναίκες που δολοφονήθηκαν – Ένα πράσινο μπλουζάκι, ένα τζιν παντελόνι, ένα παλτό από ψεύτικη γούνα, ένα φούτερ που κάποτε θεωρούταν τυχερό, ένα τοπ κι ένα σακάκι που αγοράστηκε για ένα γάμο.

Αυτά είναι τα ρούχα που περιλαμβάνονται στην έκθεση «She’s gone» που διοργανώνουν δύο Ισραηλινοί, ως συμβολική διαμαρτυρία κατά της γυναικοκτονίας, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι. Οι Ισραηλινοί δημιουργοί είναι η Keren Goldstein, σκηνοθέτρια ντοκιμαντέρ και ακτιβίστρια κατά της έμφυλης βίας και ο Adi Levy, συνδιευθυντής της έκθεσης και σχεδιαστής.

Σε κάθε ρούχο τοποθετείται μία μικρή ετικέτα με το όνομα του θύματος, την ημερομηνία, τον τρόπο και το όργανο της δολοφονίας, καθώς και την ποινή του δικαστηρίου, εφόσον υπάρχει, καθώς ορισμένες υποθέσεις ακόμη δεν έχουν διαλευκανθεί. Παράλληλα, στο ηχητικό μέρος της έκθεσης ακούγονται νανουρίσματα, τραγουδισμένα από γυναίκες σε διάφορες γλώσσες, εβραϊκά, αραβικά, αμχαρικά, ρωσικά, περσικά, ρουμανικά, μαροκινά, αραβικά, γερμανικά και ελληνικά, ένας ύστατος φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας.

Η έκθεση ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και φτάνει και στην Ελλάδα στις 25 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, σε συνδιοργάνωση με την πρεσβεία του Ισραήλ.

Στην έκθεση «She’s gone» και το ρούχο της Ελένης Τοπαλούδη

Στην έκθεση περιλαμβάνεται και ένα ρούχο της Ελένης Τοπαλούδη, με την ευγενική προσφορά της οικογένειάς της και με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Στόχος της δράσης είναι το τέλος του ταξιδιού του «She’s gone» να πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το βίντεο της έκθεσης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί