Κλείστε το, επιτέλους!

Του Θανάση Καρτερού

Ε, κλείστε τα! Αυτή ήταν η αγανακτισμένη προτροπή του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους επαγγελματίες της εστίασης, που έβαλαν λουκέτο διαμαρτυρίας χθες στις επιχειρήσεις τους. Και γιατί βγήκε από τα ρούχα του ο αρμόδιος υπουργός; Γιατί, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση φέρθηκε και φέρεται μια χαρά στους ανθρώπους του συγκεκριμένου κλάδου. Τόσο μια χαρά, ώστε εκπρόσωποι άλλων κλάδων να διαμαρτύρονται για την προνομιακή μεταχείριση της εστίασης. Έτσι είπε. Πριν αναχωρήσει για να επιβλέψει τα έργα στο Ελληνικό.

Αυτή η προστακτική της αναισθησίας -κλείστε τα!- έρχεται να θυμίσει την άλλη, ίδιας αισθητικής, έκρηξη του ίδιου υπουργού, για τον κόσμο που δεν έχει πειστεί να κάνει το εμβόλιο. Μη σώσουν και εμβολιαστούν! Κλείστε τα ή μη σώσετε, και στις δύο περιπτώσεις το πολιτικό, αλλά και ανθρωπιστικό μήνυμα είναι σαφές: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τα πάντα σωστά. Υπάρχει όμως μέγα πρόβλημα κατανόησης των ευεργετικών της μέτρων από τους ευεργετημένους. Οι οποίοι συνεπώς έχουν την ευθύνη για όσα παθαίνουν.

Προφανώς και θα ήταν ανοησία να πάρει κανείς στα σοβαρά τον Άδωνι, αν και δείχνει κάτι πολύ σοβαρό το ότι τον παίρνει στα σοβαρά ο φορτωμένος με τόσες δάφνες σοβαρότητας πρωθυπουργός της χώρας. Το θέμα όμως εδώ δεν είναι η φαύλη στήριξη του εθνικού μας φαφλατά. Το θέμα είναι ότι ο φαφλατάς δεν είναι εκτός γραμμής. Η μετατόπιση της ευθύνης σε όσους διαμαρτύρονται, αγανακτούν, απεργούν, ασθενούν ή και πεθαίνουν είναι γραμμή και κύριος στόχος της επικοινωνίας που παράγει το Μαξίμου.

Αυτό που ο Άδωνις ξεστομίζει με τον γνωστό του χυδαίο τρόπο το αναμασά ζαχαρωμένο συνεχώς ο πρωθυπουργός. Το πιπιλάνε αρμόδιοι, συναρμόδιοι, αναρμόδιοι και Αριστογείτονες. Η εστίαση, οι ανεμβολίαστοι, οι νέοι, η αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την ευθύνη για το δράμα της χώρας. Ως εκ τούτου και ας τα κλείσουν και ας μη σώσουν. Και ας τιμωρηθούν με έξωση από τα νοσοκομεία όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, εκτός αν καταβάλουν νοσήλια, όπως παρότρυνε η ιδεολογική μαμά της Φαμίλιας.

Τελικώς, δεν… Δεν καταλαβαίνουν, δεν συναισθάνονται, δεν συγκινούνται, δεν το βουλώνουν. Κι έτσι γίνονται επίκαιρες κάποιες παραλλαγές της προστακτικής. Μη σώσετε να μας σώσετε άλλο! Κλείστε το, επιτέλους!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κλείστε το, επιτέλους!”

  1. Δήμος Σθένης

    Μετά που βγήκε απ’ τα ρούχα του ο Τζουτζούκος πήγε να επιθεωρήσει τα έργα στο Ελληνικό; Γυμνός; Ολόγυμνος; Ε, ρε πλάκες και εκπλήξεις των Αθηναίων! Μετά από τα νανογέλεκα, η γύμνια! Φαντάζεστε το συνωστισμό, τη φασαρία, το στριμωξίδι στους δρόμους απ’ όπου θα περνούσε μέχρι το Ελληνικό; Κι ύστερα απορείτε γιατί αυξάνονται ανεξέλεγκτα τα κρούσματα του ιού! Για φανταστείτε! “Μπουμπούκος τις ενεφανίσθη ολοτσίτσιδος διατρέχων την Συγγρού”. Δεν του έμεινε τίποτ’ άλλο για να επιδείξει γιασ να είναι στην επικαιρότητα. Και αυτό το έσχατο φύλλο συκής “εμαράνθη και εξέπεσεν”! Τελικά τους λυπάμαι τους Αθηναίους “δια το φρικτόν, ως εικός (= βλέπε μούρη, βγάλε συμπέρασμα), γυμνομπουμπουκοθέαμα”! Υπάρχουν τόσα ωραία στην Αθήνα, όπως ο “μεγάλος περίπατος” του Μπακογιάννη, που τον μετέφερε από το Σούνιο μέχρι το νησί “Της Ωραίας Ελένης” να απολαύσουν!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί