Times: Ο Μητσοτάκης ανταλλάσσει ελληνικούς αρχαίους θησαυρούς με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η Βρετανική εφημερίδα Times λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Τζόνσον, και σύμφωνα με την ίδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε στη Βρετανία ελληνικούς αρχαίους θησαυρούς σε αντάλλαγμα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους βρετανικούς «Times» η χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα και το περίφημο χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνα (ή Δία) του Αρτεμισίου θα είναι η πρόταση που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αξιωματούχοι από τον χώρο του Πολιτισμού έχουν ήδη συζητήσει το θέμα με Βρετανούς ομολόγους τους και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το έθετε στη συνάντηση της Downing Street.

Η εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι αναμένεται οι συγκεκριμένες αρχαιότητες να προσελκύσουν στο Βρετανικό Μουσείο πλήθη αντίστοιχα με αυτά όταν είχε εκτεθεί, ως δάνειο, ο Πήλινος Στρατός της Κίνας, τη δεκαετία του ’80.

Το δημοσίευμα:

«Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις» φαίνεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το αίτημα για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε συζήτησή του με τους Έλληνες δημοσιογράφους, που καλύπτουν την επίσκεψή του στο Λονδίνο, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί