ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου οδηγός και πάλι στους κοινωνικούς αγώνες

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

Η αντίσταση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο κατά του φασισμού, τα αιτήματα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, επίκαιρα όσο ποτέ ξανά στα χρόνια της μεταπολίτευσης και βαλλόμενα χωρίς έλεος από την αντιδημοκρατική και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, μας παρακινούν στον δρόμο του αγώνα.

Ο φετινός εορτασμός για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ας είναι η δικιά μας αντίσταση, εφαλτήριο για την προάσπιση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της εργασίας, των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, η δικιά μας απάντηση στην αυταρχική, ταξική πολιτική της ΝΔ.

Αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εκμεταλλεύεται την πανδημία με σκοπό να αλώσει το κοινωνικό κράτος και να ξεπουλήσει κοινωνικά αγαθά. Την ίδια ώρα επιβουλεύεται τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού παίρνοντας μια σειρά αντιδημοκρατικά μέτρα με έντονο ακροδεξιό άρωμα.

Αντιστεκόμαστε και στην ακροδεξιά, που επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς από τη Μεταπολίτευση, αντιστεκόμαστε στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Θεωρούμε υποχρέωση κάθε αριστερού και κάθε δημοκρατικού πολίτη να προασπίσει τη δημοκρατία και να αντιταχθεί σε κάθε είδους προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας και αναβίωσης του φασιστικού τέρατος.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι ειδικά η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου και οι εκδηλώσεις που τη συνοδεύουν αποτελούν σημείο καμπής. Το κόμμα μας, πρώτη πολιτική δύναμη στο νομό, καλεί τα στελέχη και τα μέλη του να συμμετάσχουν και να στηρίξουν δημιουργικά την μαζική, συντεταγμένη, περιφρουρημένη παρουσία μας στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Και καλεί παράλληλα κάθε αριστερό και κάθε δημοκράτη πολίτη να συστρατευθεί στον αγώνα, στις εκδηλώσεις και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν.

Το Πολυτεχνείο ζει! Ο αγώνας για Δημοκρατία συνεχίζεται!

Τα ραντεβού μας για αύριο Τετάρτη, 17 Νοέμβρη

– Στις 12 π.μ. στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας του κόμματος θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Ελευθερίας.

– Στις 5 μ.μ προσυγκέντρωση των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

– Στις 6 μ.μ. συμμετέχουμε οργανωμένα και συντεταγμένα στην κεντρική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει, με επικεφαλής του μπλοκ τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

* Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο κρατώντας αποστάσεις μεταξύ μας, φορώντας μάσκες και τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα πρόληψη της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί