Τουρκία: Αρχίζει να σκέφτεται το ενδεχόμενο ήττας ο Ερντογάν

«Εάν ο λαός πει στο καλό κι έρθουν οι επόμενοι, ας γκρεμίσουν όσα χτίσαμε»

Σε παραδοχή πιθανής αποτυχίας του κόμματός του προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του, ο οποίος για πρώτη φορά έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο το AKP να αποτύχει στις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα στην τουρκική οικονομία διαρκώς δυσχεραίνει τις πιθανότητες ανάκαμψης του, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός συνιστά εμπόδιο που διαρκώς θέτει εν αμφιβόλω τις διακυρήξεις του Ερντογάν για τις «καλύτερες μέρες» που υπόσχεται.

Πάντως, δεν παρέλειψε να κάνει την χαρακτηριστική του ιστορική αναδρομή στον τρόπο διακυβέρνησης της Τουρκίας τα τελευταία 19 έτη που βρίσκεται στην εξουσία το συντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Οτιδήποτε καλό και όμορφο βρήκαμε, το προστατέψαμε και το αναπτύξαμε», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, επισημαίνοντας μάλιστα κατά παράξενο τρόπο μιλώντας για την Τροία, πως «είναι το σύμβολο από το παρελθόν που εκπροσωπεί κι εμάς, όπως όλους τους λαούς που έζησαν στην Ανατολία. Η Ομήρου Ιλιάδα εξηγεί έναν αγώνα του οποίου τα ίχνη φτάνουν στο σήμερα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί