ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πολιτική εκδήλωση στις Μοίρες για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών

Με μεγάλη προσέλευση των εκπροσώπων των αγροτών, των ΟΤΑ, των Συνεταιρισμών, των ΤΟΕΒ, των τοπικών μελετητικών γραφείων και άλλων τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση συζήτηση που διοργάνωσε το Σάββατο, 13 Νοέμβρη, στις Μοίρες της Μεσσαράς, η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με θέμα: «Οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης».

Πριν την εκδήλωση κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιόδευσε στην Λαϊκή αγορά των Μοιρών και συζήτησε με τους παραγωγούς και τους πολίτες για τα νέες σαρωτικές αλλαγές που θεσπίζονται και αφορούν την Λειτουργία των Λαϊκών αγορών.

Εισηγητές στη εκδήλωση ήταν:

– Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην υπουργός, νυν βουλευτής και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

– Φάνης Κουρεμπές, πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ

– Γιώργος Αποστολάκης, πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ

– Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Βαρδάκης.

Από την πλευρά των εισηγητών έγινε παρουσίαση της σημερινής κρίσιμης κατάστασης εξαιτίας των πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε (υγειονομική, ακρίβεια, κλιματική κλπ) και πώς αυτές οι κρίσεις επιδρούν στον Πρωτογενή Τομέα.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έγιναν προτάσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και ειδικότερα για την πρόσφατη πολύ κακή πληρωμή των επιδοτήσεων, το υψηλό κόστος παραγωγής, τους δασικούς χάρτες, θέματα για τα οποία υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση όπως τονίστηκε από πλευράς εισηγητών αλλά και πολλών ομιλητών.

«Πρέπει πρώτα να διευκρινιστούν από πλευράς υπουργείου οι λόγοι γιατί τόσες χιλιάδες αγροτών έμειναν απλήρωτοι και γιατί τόσο μεγάλα ποσά έμειναν αδιάθετα» τόνισε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αραχωβίτης.

Διάχυτο ήταν στην εκδήλωση το κλίμα της οργής, της αγανάκτησης και της απογοήτευσης στους παρευρισκόμενους, για την αρνητική έκβαση των κινητοποιήσεων των αγροκτηνοτρόφων της Κρήτης στην Αθήνα και ιδιαίτερα για την απαράδεκτη τακτική του υπουργείου, που για άλλη μια φορά μετά και από την προσβλητική προς τους αγρότες φρασεολογία που χρησιμοποιεί στις ανακοινώσεις του, όχι μόνο προσβάλλει τους εκπροσώπους των αγροτών, με απαξιωτική συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας ελιγμούς και προφάσεις, αλλά κυρίως γιατί αδιαφορεί επιδεικτικά και αποφεύγει να συζητήσει επί της ουσίας τα προβλήματα των αγροτών, για τα οποία αδιαφορεί προκλητικά.

Αναλυτική ενημέρωση του κλίματος και των όσων διαδραματίστηκαν στην Αθήνα έκανε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπή των Αγροτών Μανώλης Ορφανουδάκης.

Τέλος τονίστηκε από πλευράς των εισηγητών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στο πλευρό των παραγωγών και καλεί όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του Ηρακλείου σε συστράτευση και με άλλους φορείς της Κρήτης, να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο μαζικά, πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά, αποφεύγοντας επικοινωνιακές πρακτικές που αποπροσανατολίζουν, αλλοιώνουν και υποβαθμίζουν τον διεκδικητικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί