ΕΚΗ: Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του Επισιτισμού –Τουρισμού, οι οποίοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Επαναφορά του μέτρου της αναστολής καθώς θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας με την πτώση του τζίρου των καταστημάτων
  • Υπογραφή συλλογική σύμβασης εργασίας στον επισιτισμό.
  • Ένταξη επαγγελμάτων του  κλάδου του επισιτισμού όπως τους διανομείς, μάγειρες, μπαρίστα, σερβιτόρους κτλ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Εφαρμογή του μέτρου της ανατολής αναδρομικά στους DJs του νομού Ηρακλείου για τα χρονικά διαστήματα τηs προηγούμενης περιόδου κατά την οποία απαγορευόταν η αναπαραγωγή μουσικής στα καταστήματα.
  • Να μην εφαρμοστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Παράλληλα, το ΕΚΗ καλεί την Πολιτεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί η σταματάει η υπάρχουσα νομοθεσία, που αφορά στην διανομή φαγητού/καφέ όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες όπως καύσωνας, παγετός κλπ. Επίσης θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα ατομικής προστασίας σε σχέση με τους διανομείς όπως εταιρικό κινητό και δίκυκλο.

Το ΕΚΗ καλεί τους συναδέλφους εργαζομένους στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού να συμμετέχουν στην αυριανή στάση εργασίας και να ενώσουν τις φωνές τους με τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Ηρακλείου και του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, που θα διαδηλώσουν για την αποφυγή λουκέτων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί