Αγρότες Κρήτης: Μετά τις… άκαρπες ρακές με τον Κεδίκογλου, αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η συνάντηση που συγκάλεσε η Παγκρήτια Επιτροπή Αγώνα Αγροτών χθες με τη συμμετοχή συνεταιριστών, αγροτοσυνδικαλιστών, βουλευτών, δημάρχων και άλλων εκπροσώπων φορέων. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι όσα τους υποσχέθηκαν η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Κεδίκογλου, στην πρόσφατη κινητοποίηση, έμειναν στο κενό. Ήταν εκείνη η συνάντηση στην οποία η αντιπροσωπεία πήγε στο υπουργείο με… λύρες και πεσκέσια για τον υφυπουργό, στον οποίο χάρισε και κρητικό μαχαίρι, μαντήλι κα!

Δείτε: Γραφικότητες κρητικών “καπεταναίων”: Ευτέλισαν τον Κρητικό αγρότη, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του… (φωτο)

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, η συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απέβη άκαρπη, ενώ κανένα από τα βασικά προβλήματα του κλάδου δεν λύθηκε.

Έτσι, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακολούθως στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ θα καταλήξουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου θα κάνουν κατάληψη επ’ αόριστον. Ανάλογη κατάληψη θα πραγματοποιηθεί στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά.

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 3 βουλευτές, 3 εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και 3 εκπροσώπους των αγροτοκτηνοτρόφων για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, με τους αγροτοκτηνοτρόφους να τονίζουν ότι η κατάληψη θα λήξει μόνο όταν συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί