Το όπλο του είναι η πολιτική απάτη

Για να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση. Με 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους αποκλεισμένους, με τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με ένα σύστημα ασύλληπτης διαφθοράς στις προμήθειες και με αρπακτικά εγκατεστημένα στις διοικήσεις, με τα ταμεία να λεηλατούνται κανονικά από την κερδοσκοπία και τη διαπλοκή στα φάρμακα και με τους κυβερνώντες να χορεύουν πάνω στα ερείπια αντιδικώντας με την τρόικα για το ποιος θα πάρει τη δόξα της κατεδάφισης.

Και μέσα σε συνθήκες Μνημονίων, με το μαχαίρι των αξιολογήσεων στον λαιμό και έναν ανελέητο πόλεμο από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, κατάφερε να διευρύνει την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, να θωρακίσει τη διαφάνεια, να βρει πόρους για τα χρέη των νοσοκομείων, να ανοίξει καινούργια, να συμπληρώσει σοβαρά κενά σε προσωπικό, να παραδώσει 125 Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η πανδημία θα μας φαινόταν παιχνιδάκι και το ΕΣΥ θα διεκπεραίωνε κρούσματα και διασωληνωμένους σε ρυθμούς ρουτίνας.  Έχει σημασία όμως να αντιπαραβάλλουμε τη νοοτροπία των προηγούμενων με τη νοοτροπία των σημερινών.

Που το μυαλό τους βρίσκεται στο πώς θα βάλουν επιχειρηματίες της Υγείας μέσα στα νοσοκομεία. Που απεχθάνονται την ιδέα της ενίσχυσης του ΕΣΥ για να μην θίξουν τις προσδοκίες κερδοφορίας των ιδιωτών. Που διατυμπάνιζαν ότι έχουν ΜΕΘ και ομολογούν ότι δεν έχουν προσωπικό να τις λειτουργήσει. Που, αντί να προσλάβουν το υγειονομικό προσωπικό, το επιστρατεύουν. Που πήγαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τον εμβολιασμό και τώρα που απέτυχαν κατηγορούν την αντιπολίτευση.

Που εργαλειοποίησαν τους ειδικούς και τους εξαφάνισαν. Που έβαλαν τις παρελάσεις και τις δοξολογίες πάνω από τα μέτρα προστασίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Που πύκνωσαν τις σχολικές τάξεις για να μην πάρουν δασκάλους.

Και οι οποίοι όσο τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο κατηγορούν την αντιπολίτευση. Γιατί το όπλο τους είναι η πολιτική απάτη. Και με τέτοια όπλα κανείς δεν κατάφερε να διαχειριστεί κρίσεις.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί