ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στο δήμο Φαιστού ο πρώην υπουργός Στ. Αραχωβίτης και ο Σ. Βαρδάκης

Περιοδεία στο Δήμο Φαιστού πραγματοποίησε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, τον υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Φάνη Κουρεμπέ, τον υπεύθυνο ομάδας εργασίας Αγροτικών της Ν.Ε. Ηρακλείου Γιώργο Αποστολάκη και τον εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Βασίλη Σμπώκο.

Επισκέφθηκαν την λαϊκή αγορά στις Μοίρες, συνομιλήσαν με παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές, όπου εκφράστηκε η απογοήτευση και δυσαρέσκεια όλων, για το τελευταίο νομοσχέδιο Άδωνι Γεωργιάδη, που κυριολεκτικά μετά από 93 χρόνια βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές. Παράλληλα εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις αυξήσεις στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, στα γεωργικά εφόδια και στο ηλεκτρικό ρεύμα, αυξήσεις που στην ουσία βάζουν λουκέτο στον πρωτογενή τομέα. 

Οι καταναλωτές είναι απογοητευμένοι, καθώς θεωρούν τις λαϊκές αγορές ως τον μοναδικό ανταγωνιστή των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ. 

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε σε σύσκεψη με παραγωγούς, εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, συνεταιρισμών και εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, στην έδρα του Συνεταιρισμού στις Μοίρες. Οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων ζήτησαν την συμπαράστασή του κόμματος, στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για εμπαιγμό, αναλγησία, σκοπιμότητα ειδικά για την Κρήτη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τις οριζόντιες περικοπές των επιδοτήσεων. 

«Υποχρέωσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα τους, αφουγκραζόμενοι την αγωνία τους, να πιέζουμε την Κυβέρνηση που δυστυχώς αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. 

Επίσης ενημερώσαμε τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, ότι από τον περασμένο Ιούνιο διαβιβάσαμε, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τις αποφάσεις των αιρετών εκπροσώπων τους, μετά και την πρόθεση της Κυβέρνησης να διαχειρίζεται ιδιώτης μάνατζερ τους ΤΟΕΒ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ανταπόκριση. 

Επιπλέον στις 29 Οκτωβρίου προχωρήσαμε σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης, με πρόταση προς τα αρμόδια Υπουργεία για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. 

Διαβεβαιώσαμε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ότι θα είμαστε παρόντες στο δίκαιο αγώνα που συνεχίζουν, που είναι ένας αγώνας καθοριστικής σημασίας για την επιβίωσή τους», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά το τέλος της περιοδείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί