Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Πακιστάν με τρεις νεκρούς και 6 τραυματίες

Βομβιστική επίθεση με μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από απόσταση πραγματοποιήθηκε στα βόρεια του Πακιστάν, κοντά στο Αφγανιστάν. Στόχος της επίθεσης ήταν αστυνομική περίπολος και σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Επίσης, σε άλλη επίθεση, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι εννέα ετών.

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι τοπικοί αντάρτες Ταλιμπάν -που δρουν αυτόνομα από τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και ευθύνονταν για ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν- συμφώνησαν σε εκεχειρία ενός μηνός, μετά από συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα της επαρχίας Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, όπου και είχαν αναπτυχθεί σε έναν ταμιευτήρα υδάτων.

Η δεύτερη επίθεση έγινε στα προάστια της πόλης Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν. Τραυματίες, ένας αστυνομικός και πέντε πολίτες, συμπεριλαμβανομένων τριών γυναικών, μαζί με ένα νεαρό κορίτσι. Το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η μητέρα της είναι σταθερή, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετεί σε μοτοσικλέτα με στόχο αστυνομική περίπολο στην περιοχή, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αστυνομικό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σε άλλη επίθεση με βόμβα σε δρόμο στα βορειοδυτικά του Πακιστάν σκοτώθηκε ακόμη ένας στρατιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί