ΚΚΕ: Επίθεση του Δ. Κουτσούμπα κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τα Χανιά (φωτο-βίντεο)

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συμπορευθούν με το κόμμα του και να ακολουθήσουν την πολιτική του πρόταση σε ένα σχέδιο για την ανατροπή, τη νέα κοινωνία και το σοσιαλισμό.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε συνεστίαση του ΚΚΕ, «οι πολίτες βλέπουν πως σήμερα η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις, ότι η εφαρμογή της πολιτικής της “πράσινης” μετάβασης, του “πράσινου New Deal” που εφαρμόζεται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ δήθεν θα φέρει καλύτερες μέρες για τον λαό. Μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις ότι δήθεν η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι για όλους, μπορεί να είναι δίκαιη, να μοιράζει κέρδη στους ομίλους που θα κάνουν “πράσινες” μπίζνες με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη οι εργαζόμενοι θα ευημερούν». Χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης υπερμνημόνιο-θηλιά όπως είπε στον λαιμό του λαού.

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ενώ έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας με το “νέο ΕΣΥ”, όπως το χαρακτήρισε, του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Ζήτησε την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας κατηγορώντας την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς, όπως είπε, «κόστος είναι για την κυβέρνηση μια επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημερωτική εκστρατεία για τον μαζικό εμβολιασμό που μπορούσε να ακουμπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα εξασφαλίζει καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, με δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό. Με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, με επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Με μια εμβολιαστική εκστρατεία με ευθύνη του κράτους».

Κατά την ομιλία του ο γ.γ. του ΚΚΚΕ αναφέρθηκε στην εναλλαγή των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι «κάθε νέα κυβέρνηση έπαιρνε τη σκυτάλη και συνέχιζε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες». Συμπλήρωσε ακόμη ότι από κάθε κυβερνητική θητεία η λαϊκή πλειοψηφία έβγαινε με λιγότερα δικαιώματα και με περισσότερα βάρη στις πλάτες της.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και στα θέματα των εξοπλισμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το συνέχισε η ΝΔ από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ που διαπραγματεύτηκε και προετοίμασε μια συμφωνία που φτιάχνει νέες Σούδες σε όλη τη χώρα. Δεν έφτανε η βάση της Σούδας στην Κρήτη που χρόνια τώρα είναι το ορμητήριο των Αμερικάνων σε όλη την περιοχή. Τώρα νέα Σούδα γίνεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ακολουθούν κι άλλες περιοχές, γιατί τρώγοντας ανοίγει η όρεξη των ιμπεριαλιστών». Επιπλέον, χαρακτήρισε κοροϊδία την άποψη, ότι οι νέες αμυντικές συμφωνίες θωρακίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας απέναντι στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Κουτσούμπας είπε πως κάποιοι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ονειρεύονται μία δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι, «η δήθεν “προοδευτική” διακυβέρνηση φαίνεται πως θα γίνει το πλυντήριο για να ξεπλυθούν πολλοί, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Ώρα είναι να μας πουν πως τα μνημόνια ήταν πρόοδος».

«Πάει πολύ, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, που στήριξε το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπλέει με τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να εμφανίζεται με το φωτοστέφανο της “προόδου”. Χώρια που η κυβερνητική του θητεία δεν αφήνει καθόλου περιθώρια για αυταπάτες κι αυτό το αντιλαμβάνεται σήμερα ο ριζοσπαστικός, αριστερός κόσμος που αναζητά πραγματικά διέξοδο και προοπτική», συμπλήρωσε.

Σήμερα στο Αρκαλοχώρι

Το σημερινό πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κρήτη έχει ως εξής:.

Στις 9 π.μ. θα καταθέσει λουλούδια στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Στις 12 το μεσημέρι, θα περιοδεύσει στην αγορά του Αρκαλοχωρίου.

Στις 12:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με φορείς των πληγεισών από το σεισμό περιοχών, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου.

Εγκαίνια των γραφείων του ΚΚΕ

Νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Στην είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ τοποθετήθηκε τιμητική πλακέτα για τον «καπετάν Πισσά» και τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που ξεναγήθηκε στο χώρο. Στον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα νέα γραφεία, το νέο σπίτι του Κόμματος «φιλοδοξούμε να αποτελέσει ορμητήριο της δράσης απέναντι στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού».

Το κτίριο είναι προσφορά της Μαρίας Πισσαδάκη στη μνήμη του κομμουνιστή αλύγιστου αγωνιστή πατέρα της Μανώλη Πισσαδάκη, γνωστού ως «καπετάν Πίσσα». Η αναφορά του ονόματός του στην ομιλία του γραμματέα της ΤΕ Χανίων Σπύρου Αγριμάκη έγινε δεκτή από τους παρευρισκόμενους με το σύνθημα «ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λύγισαν οι κομμουνιστές» και «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Τους δεκάδες εθελοντές που ακόμα και αν δεν ψηφίζουν το ΚΚΕ βοήθησαν στην κατασκευή των γραφείων γιατί σέβονται την ιστορία του και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της ύπαρξής του, ευχαρίστησε στην ομιλία του ο γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης τονίζοντας πως «όλη αυτή η ανιδιοτελής και αθόρυβη προσφορά αποδεικνύει τους δεσμούς αίματος του ΚΚΕ με τον λαό μας. Αποδεικνύει ότι οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ, έχει επίδραση πολύ πιο μακριά από τον κύκλο των μελών και των φίλων του».

Σημείωσε πως «εμπνεόμαστε από την στάση των συντρόφων μας, όπως ήταν ο καπετάν “Πισσάς”» και πρόσθεσε «δηλώνουμε σήμερα ακόμα πιο αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε τον στόχο που έβαλαν οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που πάλεψαν με το όπλο στο χέρι για κάνει κουμάντο ο λαός στον πλούτο που παράγει, για χτιστεί η νέα κοινωνία του σοσιαλισμού-κομμουνισμού».

Παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Ν. Καλογερής και ο δήμαρχος Χανίων Π. Σημαντηράκης.
Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση εγκαινιάζουμε σήμερα τα νέα γραφεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Χανιά.

Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στην συντρόφισσα Μαρία Πισσαδάκη, που δυστυχώς δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, για την τεράστια αυτή προσφορά στο Κόμμα στη μνήμη του ήρωα κομμουνιστή πατέρα της, του θρυλικού “καπετάν Πισσά”.

Βέβαια η διαμόρφωση του κτιρίου σε σύγχρονα γραφεία του Κόμματος δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς τη συμβολή δεκάδων ενισχυτών σε αυτή την προσπάθεια. Χωρίς την εθελοντική εργασία που πρόσφεραν δεκάδες σύντροφοι, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος, οικοδόμοι και μη, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα με μεράκι, χωρίς να “λυπηθούν” ούτε στιγμή κόπους και θυσίες. Τους ευχαριστούμε άλλη μια φορά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και όσους συνέβαλαν με την οικονομική στήριξη, την προσφορά υλικών και την εξειδικευμένη εργασία. Όλη αυτή η ανιδιοτελής και αθόρυβη προσφορά δείχνει πως ο αγώνας του ΚΚΕ, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, εμπνέει πολύ περισσότερους, πέρα από τον κύκλο των μελών και των φίλων του Κόμματος.

Το Κόμμα μας στα Χανιά αποκτά νέο σπίτι, το δικό του σπίτι, το οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει ορμητήριο της δράσης απέναντι στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού. Ορμητήριο στην προσπάθειά μας να οργανωθεί και να δυναμώσει ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, των νέων παιδιών και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία, για την υπεράσπιση του εισοδήματος, συνολικά για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Ειδικά εδώ στα Χανιά, όπου εδρεύει και το ματοβαμμένο “στολίδι” των ιμπεριαλιστών, η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, η οποία με την πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία αναβάθμισε τον ρόλο της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Φίλες και φίλοι,

Ο “καπετάν Πισσάς”, στη μνήμη του οποίου αφιερώνουμε τα νέα μας γραφεία, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα κομμουνιστή, ο οποίος σε κάθε στιγμή της ζωής του τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος. Ατρόμητος και ακούραστος αγωνιστής, ποτέ δεν λύγισε, δεν έχασε την πίστη του στο δίκιο του αγώνα, παρά τις συνεχείς κακουχίες. Από τη μεταξική δικτατορία και την εξορία, στην κατοχή, το κολαστήριο του Νταχάου και την εποποιία του ΔΣΕ. Πάντα παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα με τη σκέψη στη γυναίκα του και τα παιδιά του, την κόρη του Μαρία. Γλυκός και μειλίχιος, αγαπητός πολύ, ακόμα και από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ένας “δεξιός” κατατάχτηκε στην ομάδα του, συγκινημένος από τη στάση και το λόγο του.

Τέτοια ήταν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ σε αυτές τις ηρωικές εποχές. Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, που όμως η βαθιά πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματός μας τους μετέτρεπαν σε ατρόμητους αγωνιστές. Αγαπούσαν τη ζωή, μα δεν φοβούνταν να πεθάνουν για τα ιδανικά τους. Ο “καπετάν Πισσάς” μας φωτίζει σήμερα τον δρόμο που οφείλουμε να βαδίσουμε εμείς οι “κομματικοί απόγονοί του”.

Σήμερα μπορεί να μη δίνουμε τη μάχη σε μαύρα χρόνια, είτε στην παρανομία, είτε στις φυλακές και τις εξορίες, είτε με το όπλο στο χέρι, όπως οι μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, δίνουμε όμως εξίσου σκληρές πολιτικές μάχες σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Οφείλουμε να κοιτάξουμε κατάματα και να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες που γεννά η διεθνής υποχώρηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος που αντανακλά μεγάλες δυσκολίες και στη χώρα μας. Και οπλισμένοι με τις σύγχρονες επεξεργασίες μας, ανυποχώρητα να παλέψουμε για την ισχυροποίηση του Κόμματος και του κινήματος απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Αυτός είναι ο ηρωισμός στις μέρες μας που προετοιμάζει τις μάχες του μέλλοντος.

Με αφορμή αυτή τη λιτή εκδήλωση, που αποτελεί τρανή απόδειξη το ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τους κομμουνιστές, απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης όλων για να φτάσει το μήνυμα του Κόμματος σε κάθε άνθρωπο, άντρα και γυναίκα του μόχθου, σε κάθε νέο και νέα.

Καθένας που αγανακτεί και δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση, έχει μια θέση στον αγώνα για την ανατροπή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες.

Ελάτε με το ΚΚΕ γιατί είναι εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα που φωτίζει τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες. Για όλα τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σε αυτά. Υπάρχει διέξοδος με ισχυρό ΚΚΕ και πανίσχυρο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί