“Εκ παραδρομής”… η παραβίαση θεμελιώδους διάταξης του Συντάγματος σε βάρος του Π. Πολάκη!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η κλήση του Παύλου Πολάκη για ανωμοτί κατάθεση ύστερα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη… εκ παραδρομής.

Δείτε: Πρωτοφανές: Καλούν τον βουλευτή Πολάκη ως… ύποπτο μετά από μήνυση του Φουρθιώτη!

Επικοινωνία με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την οποία την ενημέρωσε ότι δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη.

Νωρίτερα σήμερα, η κυρία Γεροβασίλη είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Τασούλα με αφορμή την «πρωτοφανή κίνηση των δικαστικών αρχών» να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη εις βάρος του. 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η κλήση του Παύλου Πολάκη για ανωμοτί κατάθεση ύστερα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη εκ παραδρομής.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την εισαγγελία, του γνωστοποιήθηκε ότι ήταν προφανώς εκ παραδρομής και ότι έχει ανακληθεί ήδη η κλήση.

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Εκ παραδρομής η κλήση στον Παύλο Πολάκη

«Εκ προφανούς παραδρομής» εστάλη σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στον βουλευτή Παύλο Πολάκη.

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε εκδόθηκε δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφει η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, στο οποίο ενημερώνει πως η κλήση έχει ήδη ανακληθεί. Στο δελτίου Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μέναδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

1. Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

2.Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής, ενόψει των διατάξεων των άρθρων 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Με αφορμή την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ότι εκ παραδρομής στάλθηκε κλήση σε απολογία στον Παύλο Πολάκη, μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η «εκ παραδρομής» παραβίαση θεμελιώδους διάταξης του Συντάγματος, που και ένας πρωτοετής φοιτητής οφείλει να γνωρίζει, σχετικά με την βουλευτική ασυλία, γεννά βαθύτατο προβληματισμό αλλά και εύλογα ερωτήματα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αυτονόητα και άμεσα θα διεξάγει έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει υπό ποιες συνθήκες ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έπραξε κάτι το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί