Βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της βάζει ταφόπλακα στο λιανεμπόριο”

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επανεξέταση των νέων υγειονομικών μέτρων και την οικονομική στήριξη των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης και Παύλος Πολάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (Ο.Ε.Σ.Κ.).

Δείτε: Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου στην Κρήτη – Επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων

Συγκεκριμένα η Ο.Ε.Σ.Κ. στην επιστολή της στηλιτεύει τον άδικο τρόπο αντιμετώπισης του λιανικού εμπορίου, επισημαίνοντας ότι τα νέα υγειονομικά μέτρα δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό αιτείται αφενός την επανεξέτασή τους και αφετέρου, τον συνδυασμό τους με μέτρα οικονομικής στήριξης. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνει:

  1.  Εξάμηνη μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και 
  2. Εξάμηνη μετάθεση της αντίστοιχης αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας.
  3. Στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου, όπως για την εστίαση και τον τουρισμό.
  4. Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
  5. Διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών και για τους αυτοαπασχολούμενους.
  6. Πρόβλεψη τρίμηνης παράτασης ισχύος της κρατικής ενίσχυσης – Γέφυρα 2, με παράλληλη ισχύ των υφιστάμενων ποσών ενίσχυσης ανά δικαιούχο.
  7. Φορολογική καθιέρωση της εμπορικής τουριστικής επιχείρησης.
  8. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και προκαταβολής επόμενου έτους.
  9. Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού.

Οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί