Βγάζουν ράντζα στα νοσοκομεία της Λάρισας

Ξεπερνούν τους 100 όσοι προσέρχονται για να εξεταστούν ανά εφημερία στα δύο νοσοκομεία της πόλης, με την ανεύρεση κλινών σε κλινικές covid ή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να αναδεικνύεται σε δραματική σπαζοκεφαλιά για γιατρούς και νοσηλευτές.

Το μέγεθος της τραγικότητας της κατάστασης καταδεικνύει το γεγονός ότι επτά άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, καθώς σε όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων νοσηλεύονται ήδη βαριά νοσούντες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πέντε από αυτούς έχουν διασωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Εξάλλου, στις δύο Παθολογικές κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προστέθηκαν ράντζα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που φτάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Με δεδομένο πως πάνω από 250 κλίνες σε ιδιωτικές δομές της περιοχής έχουν παραχωρηθεί για τη νοσηλεία περιστατικών covid και non covid, με την πληρότητα να αγγίζει το 100% και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η μόνη θετική εξέλιξη είναι η αυξητική τάση των ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Π.Ε. Λάρισας αγγίζει το 53%.

Η Λάρισα αποτελεί την πλέον επιβαρυμένη περιοχή της χώρας, όσο αφορά στην κατάσταση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί