Εισαγγελέας: Σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Την παραπομπή σε δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Κάρολαιν Κράουτς σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον εισαγγελέα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της», σημειώνοντας μεταξύ άλλων την «πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος», την «εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας», τον «αιφνιδιασμό του ανύποπτου θύματος», την «εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας» και την «προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Επίσης ο εισαγγελέας κάνει αναφορά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε:

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες».

Ειδική μνεία, φέρεται να κάνει ο εισαγγελέας και την ιατροδικαστική έκθεση, εξηγώντας ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια που προκύπτει από τους σφυγμούς της Καρολαιν, ο θάνατος της ήταν αγωνιώδης, ενώ δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος δε, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί