«Θέλω να βρω την αλήθεια»: λέει η αδερφή του 25χρονου Έλληνα που πέθανε ενώ ήταν κρατούμενος των γερμανικών αρχών

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει η αδερφή του 25χρονου Έλληνα που έχασε τη ζωή του ενώ ήταν κρατούμενος των γερμανικών αρχών στην πόλη Βούπερταλ της Γερμανίας, με τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου να παραμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναπαράγουν ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ο Γιώργος Ζαντιώτης, μαζί με την αδερφή του την περασμένη Τρίτη επέβαιναν σε ταξί, ο οδηγός του οποίου κάλεσε την αστυνομία θεωρώντας ότι κινούνται περίεργα. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν σε βίαιη ακινητοποίησή του, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της αδερφής του ότι δεν έχει κάνει κάτι και ότι έχει πρόσφατα υποβληθεί σε εγχείρηση. Στη συνέχεια ο Γ. Ζανιώτης μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέρρευσε και μιάμιση ώρα αργότερα.

Σήμερα, η αδελφή του 25χρονου Ζαντιώτη, Μαρία, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA αναφέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να εκφραστεί καθώς νιώθει «απόγνωση και αγανάκτηση».

«Προσπαθώ να πάρω κάποιες απαντήσεις και δεν μπορώ να βρω άκρη. Τόσες ημέρες δεν μας έχουν αφήσει να τον δούμε τον αδελφό μου, να τον κηδέψουμε. Βρίσκεται σε ένα ψυγείο μόνος του χωρίς να μπορούμε να του πούμε ένα τελευταίο αντίο. Νιώθω τα χέρια μου δεμένα. Θέλω να μάθω τι πραγματικά έγινε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Θέλω να μάθω για εκείνες τις δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα από τη στιγμή που μας χώρισαν μέχρι τη στιγμή που κατέληξε. Εφόσον βγήκε 3 Νοεμβρίου το πόρισμα γιατί δεν τον άφησαν ελεύθερο; Γιατί μου είπανε μόνο ότι δεν υπήρχαν εξωτερικά χτυπήματα; Γιατί το δελτίο Τύπου να ενημερώσει τα ΜΜΕ έξι ημέρες μετά; Γιατί έμεινε τόσες ημέρες κρυφό το περιστατικό; Γιατί δεν τον πήγαν μαζί μου στο νοσοκομείο; Πού είναι η μπλούζα και το παντελόνι του αδελφού μου;» αναφέρει η ίδια.

Σημειώνεται ότι όπως μεταδίδει ο ALPHA, υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο 25χρονος είχε υποβληθεί σε επέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει το θέμα με αδιαφορία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί