Με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ ο Γ. Λογιάδης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Νίκο Κατσαράκη.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε αρχικά στα κυρίαρχα  θέματα για το πανεπιστήμιο, που είναι η  αναγκαιότητα συντήρησης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, η υποστελέχωση πολλών σχολών από καθηγητές  αλλά και η  απαραίτητη οικονομική στήριξη που χρειάζονται  για να διασφαλίσουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους.

Επίσης, αναφέρθηκαν και στο σοβαρό θέμα που τόσα χρόνια παραμένει ακόμα μετέωρο και δεν είναι άλλο από  τη  νομοθέτηση  των επαγγελματικών δικαιωμάτων των χιλιάδων Μηχανικών, αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ.

Ο κ. Λογιάδης και ο κ. Κατσαράκης συμφώνησαν ότι οι υψηλού επιπέδου σπουδές πρέπει να εξασφαλίζουν τη δυνατότητα της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης- εξέλιξης στην αγορά εργασίας στους αποφοίτους.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά έγινε και   στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και πως αυτά  επηρεάζουν αρνητικά  τη ζήτηση των γεωπονικών σχολών.

Για αυτό για ακόμα μια φορά τονίστηκε η αναγκαία στήριξη και εξέλιξη που επιβάλλεται στον πρωτογενή τομέα και  σημαντικότητα της διασύνδεση του με τον  τριτογενή, για την παραγωγή  πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων.

Ο κ. Λογιάδης τόνισε ότι η παιδεία πρέπει να είναι Δημόσια, όπως και η Υγεία, και θέλει όραμα ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση. Παράδειγμα η  αναγνώριση  των ιδιωτικών κολλεγίων- πανεπιστημίων που  απαξιώνει τα πτυχία των δημόσιων  και οδηγεί στην πλήρη ισοπέδωση κάθε έννοιας πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί