Μετά τον Μητσοτάκη, στον δρόμο της ανεμελιάς κι ο Πλεύρης: «Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση με την πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα»

Όλα καλώς καμωμένα και συνεχίζουμε αφού η κατάσταση «δεν έχει ξεφύγει» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, ενώ η χώρα καταγράφει 50 νεκρούς την ημέρα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση «έχουν στόχο να προστατέψουν τους ανεμβολίαστους».

Ενδιαφέρον έχει και η στάση του Θάνου Πλεύρη στο ερώτημα το πως εκλαμβάνεται η κυβέρνηση τις συστάσεις της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, όπου ερωτηθείς εάν οι ειδικοί εισηγηθούν την επιβολή lockdown ο υπουργός απάντησε ότι η επιτροπή είναι ένα όργανο εισηγητικό. Η επιτροπή «είναι εισηγητικό όργανο, που σεβόμαστε. Τα μέτρα τα αποφασίζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή, και θα κινούνται στην κατεύθυνση του ελέγχου της κινητικότητας και της δραστηριότητας των ανεμβολίαστων και όχι της τιμωρίας των εμβολιασμένων που νοσούν λιγότερο».

Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες και βίντεο με στοιβαγμένους ασθενείς σε ράντζα, που κυκλοφόρησαν, ο υπουργός Υγείας κυνικά προέκρινε ότι «οι εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι από νοσοκομεία της Αθήνας, και προήλθαν από την πίεση εφημερίας από non covid περιστατικά». Τα ράντζα που βλέπουμε στα νοσοκομεία υπάρχουν μόνο στις εφημερίες. Μετά όλοι μεταφέρονται σε κλίνες, επέμεινε ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση αλλά υπάρχουν περιοχές που πιέζονται» επέμεινε ο υπουργός Υγείας λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμα 180 κλίνες ΜΕΘ κενές σε όλη την χώρα. Ο ίδιος προέβλεψε ότι κάποιες περιοχές θα επιβαρυνθούν κι άλλο «υπάρχουν περιοχές που πιέζονται όπως η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και η Αττική θα πιεστεί περισσότερο.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα είμαστε αρχικά σε πλήρη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί κλίνες από ιδιωτικές κλινικές. Επανέλαβε ότι έχει γίνει πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς, όπως είπε «ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Αν όμως μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας δεν προσέλθουν οικειοθελώς οι ιδιώτες για να καλύψουν τα κενά, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών».

Για τα σχολεία, ανέφερε ότι το πρωτόκολλο λειτουργεί και ότι τα σχολεία «δεν πρόκειται να κλείσουν».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μετά τον Μητσοτάκη, στον δρόμο της ανεμελιάς κι ο Πλεύρης: «Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση με την πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα»”

  1. μέχρι πού;

    Πάντως ο Χίτλερ μάζευε τους “γύφτους” και τους σκότωνε “γιατί αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”, λόγω της “μη καθαριότητάς τους” (Unsauberkeit)… Μέχρι που θα φτάσεις κ. Πλεύρη;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί