Γυναικοκτονίες: Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για νομική καθιέρωση του όρου

«Αλήθεια οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της ΝΔ θα πουν όχι σε αυτή τη τροπολογία;» διερωτάται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τροπολογία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την καθιέρωση στην ελληνική ποινική νομοθεσία του εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά (ιδίως γυναικοκτονία).
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Ειρήνη Αγαθοπούλου.

«Στην χώρα που έχουμε μια γυναικοκτονία τον μήνα, η νομική καθιέρωση του όρου είναι αναγκαία. Για αυτό η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει» εξηγεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κατά την γνώμη μου και το ίδιο το κείμενο της τροπολογίας απαντάει εξαιρετικά και σε όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για το τι είναι γυναικοκτονία:

“Η κρίση για τον χαρακτήρα του εγκλήματος ως γυναικοκτονίας, μπορεί να στηρίζεται στο ότι η πράξη, όπως προκύπτει από τις περιστάσεις πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεσή της, περιλάμβανε σωματική βία ή απειλή σωματικής βίας ή παράνομη πράξη που προσέβαλε σοβαρά την αξιοπρέπεια της παθούσας ή πρόκληση τρόμου ή παρακολούθηση ή καταδίωξη ή παράνομη κατακράτηση με σκοπό τη ματαίωση επιλογών της ή τον εξαναγκασμό της σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή πράξης, που σύμφωνα με τις αντιλήψεις του δράστη όφειλε ως γυναίκα απέναντι στον ίδιο, στους οικείους του ή στο κοινωνικό σύνολο.”

Αλήθεια οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της ΝΔ θα πουν όχι σε αυτή τη τροπολογία;» σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Γυναικοκτονίες: Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για νομική καθιέρωση του όρου”

  1. είμαστε μόνες

    Σε αυτό τον τόπο κινδυνεύεις να σε δολοφονήσει η ίδια σου η οικογένεια αν κάνεις μια επιλογή που δεν είναι η αναμενόμενη… Γνωρίζω ότι πολλές γυναίκες προχωρούν σε σχέση ή σε γάμο μόνο και μόνο για να γλυτώσουν από κακοποιητικούς γονείς ή αδέρφια… Είναι θλιβερό όμως, να έχεις ένα σύντροφο ως ασπίδα προστασίας από τους δικούς σου και ταυτόχρονα να πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου και από εκείνον… Οι γυναίκες που δεν μπορούμε να παίξουμε “σωστά” το ρόλο μας, που διεκδικούμε την αλήθεια μας, είμαστε μόνες…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί