Εκτιμήσεις για νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων και σήμερα

N. Θωμαΐδης: Θα ξεπεράσουμε σήμερα τα 8.000 κρούσματα

Mια εφιαλτική πρόβλεψη, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ενδεχομένως να ξεπεράσει σήμερα τα 8.000 κρούσματα, έκανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση.

«Υπάρχουν περιοχές που είναι σε ισχυρή δυναμική εξάπλωσης. Αυτές οι περιοχές δίνουν σταθερά πάνω από 100 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό. Αυτές οι περιοχές είναι η Βόρεια Ελλάδα, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος) και τέσσερις περιοχές στην Πελοπόννησο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Θωμαΐδης.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως στην πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%, κάτι που σημαίνει πως το ερχόμενο πενθήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1.550 κρούσματα την ημέρα.

«Σήμερα μπορεί να ξεπεράσουμε τα 8.000 κρούσματα», ανέφερε ο ειδικός. Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτό, ανέφερε πώς η αναλογία στα νοσοκομεία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων είναι 4 προς 1 και η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι περίπου στο 89%. Εικόνα που αποτυπώνει τα αποτελέσματα των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

«Το επόμενο 15ήμερο, είναι κρίσιμο για το σύστημα υγείας και τη διασπορά της πανδημίας» είπε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, προβλέποντας για την πορεία της πανδημίας πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί λέγοντας πως ίσως δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 9.000 ή ακόμα και τα 10.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.335 κρούσματα, 477 διασωληνωμένους και 65 θανάτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί