Με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων του Ρεθύμνου ο Αν. Ξανθός

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε στο Ρέθυμνο με τον κ. Γιώργο Βενιεράκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου και τον κ. Γιώργο Στιρλιγκά, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κτηνοτρόφων. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης, Συντονιστής της ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο κ. Γιώργος Βλαστός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων έθεσαν στον κ. Α. Ξανθό τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί  του νομού Ρεθύμνου , με τις μεγάλες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, τα καύσιμα, τις ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια, με την αναστάτωση που έφερε η πρόσφατη  ΚΥΑ και η  σημαντική   μείωση της προκαταβολής της  βασικής ενίσχυσης κατά 63 εκατ. ευρώ , καθώς και με τη συνεχιζόμενη βεβαιότητα για την υπόθεση των  δασικών χαρτών . 

Ο κ. Α. Ξανθός εξέφρασε την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα αιτήματα των αγροτο- κτηνοτρόφων και επεσήμανε ότι σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια υπονομεύει το αγροτικό εισόδημα, είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει αιφνίδια και άδικα το αγροτικό εισόδημα  ,  χωρίς διαφάνεια και συγκεκριμένα  κριτήρια ελέγχου.

Ο κ. Α. Ξανθός πρόσθεσε ότι η αδυναμία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για στοχευμένους ελέγχους δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την οριζόντιες περικοπές κοινοτικών επιδοτήσεων, που αποτελούν αναγκαίο «εργαλείο» επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας και ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη απραξία στην επίλυση των προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες και οι περιορισμοί στην ένταξη παραγωγών  σε προγράμματα νέων αγροτών, αναγκαστικά επιτείνουν τις δυσκολίες και την ανασφάλεια των ανθρώπων της υπαίθρου.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Α. Ξανθός, έχει αποτύχει στη συνολική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής  κρίσης. Και ακριβώς γι’ αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας και προτεραιότητα στη στήριξη των ανθρώπων του μόχθου, στη δίκαιη ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί