Αθ. Λινού: Θα είχαμε γλιτώσει 3.000 θανάτους αν η κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα στα ΜΜΜ

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της Αθηνάς Λινού σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι η χώρα θα γλίτωνε 3.000 θανάτους αν υπήρχαν επαρκή μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μιλώντας στον Real Fm και ερωτηθείσα τι θα έκανε αν ήταν υπουργός Υγείας, η Αθηνά Λινού ήταν αποκαλυπτική: «Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους με τη μείωση της μετάδοσης. Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά» σημείωσε η Αθηνά Λινού και συμπλήρωσε:

«Περισσότερα δρομολόγια και τεχνική βελτίωση των λεωφορείων ώστε να έχουν παράθυρα και να είναι συνεχή ανοιχτά».

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι το κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1 δισ. ευρώ, καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή χάνονται χρόνια εργασίας, ξοδεύονται χρήματα σε εντατική, για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νοέμβριο του 2020 παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία είχε αναφέρει ότι το ποσοστό της διασποράς του κορωνοϊού στα ΜΜΜ είναι, μόλις, 1,2%.

Παράλληλα, η καθηγήτρια χαρακτήρισε τρομακτική την κατάσταση του κορωνοϊού στη χώρα μας γιατί δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας η οποία παραμένει υψηλή. «Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από το 1 που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξησης και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης» προειδοποίησε.

Η κυρία Λινού, περιέγραψε μεταξύ άλλων, με ποιο τρόπο θα γλίτωναν τη ζωή τους 3.000 ασθενείς Covid, αναλύοντας τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει η χώρα μας να ακολουθήσει στα ΜΜΜ, με αύξηση δρομολογίων και τεχνητά παράθυρα.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί