Την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά της covid ζητά με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Σε αυτή την δύσκολη φάση της πανδημίας, και για να περιορίσουμε όσο  περισσότερο την διασπορά του ιού, απαιτείται ταχύτητα δράσης και επιτάχυνση  του ρυθμού των εμβολιασμών. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε: 

∙ Παρουσία κινητών μονάδων εμβολιασμού μαζί – στον ίδιο χώρο –με τις  κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν rapid test στο γενικό πληθυσμό.  Δίδεται έτσι η δυνατότητα και η ευκαιρία σε συμπολίτες μας, που  προσέρχονται για να ελεγχθούν, να εμβολιασθούν.  

∙ Να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιώτες παιδιάτρους να εμβολιάζουν και τους  γονείς, εφόσον αυτοί το επιθυμούν, των παιδιών που προσέρχονται για  εμβολιασμό. 

∙ Ενημέρωση από την κοινωνική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου του  οικογενειακού περιβάλλοντος κάθε νοσηλευόμενου ασθενή COVID και  άμεσος εμβολιασμός τους, αν το επιθυμούν.  

∙ Εμβολιασμός “in situ” των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα αυτών της τρίτης  ηλικίας, που νοσηλεύονται στο νοσοκομεία και επιθυμούν να εμβολιαστούν. 

Με τις ενέργειες αυτές πιστεύουμε πως θα αυξηθεί ο ρυθμός των  εμβολιασμών, συμβάλλοντας καταλυτικά στον περιορισμό της διασποράς του ιού  και στην προστασία της κοινωνίας.  

Στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί