ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικές προσωπικότητες με πλούσια βιογραφικά και επιστημονικό έργο στη συμβουλευτική ομάδα του Αλ. Τσίπρα

Τα πρώτα ονόματα των επιστημόνων και ειδικών που θα συμβάλουν στο νομοθετικό και πολιτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πλούσιο βιογραφικό, αποδεδειγμένο έργο και προοδευτική ματιά. Αυτά τα τρία στοιχεία είναι τα κριτήρια με τα οποία συγκροτείται η επιτροπή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων, που θα κληθούν να πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να συμβάλουν στο πολιτικό και νομοθετικό του έργο.

Η ομάδα τους θα λειτουργεί με τη μορφή του think tank, ενώ ανάμεσα στις θεματικές με τις οποίες θα καταπιαστούν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλιματική κρίση, η περιθωριοποίηση της νεολαίας, η λειτουργία των θεσμών και η κοινωνική συνοχή, η ψηφιακή συνθήκη, η ενέργεια και η ανταγωνιστικότητα, οι νέες τεχνολογίες, η 4η βιομηχανική επανάσταση, ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας και η διατροφική αλυσίδα.

Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν στην ομάδα οι ακόλουθοι/ες:

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καθηγητής του Τμήματος Χημείας με συμμετοχές σε περισσότερα από 50 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

Σοφία Βιδάλη

Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του διεθνούς διαπανεπιστημιακού δικτύου Criminal Justice and Critical Criminology και πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εγκλήματος και του Κοινωνικού Ελέγχου.

Διάνα Βουτυράκου

Διάνα Βουτυράκου
Διάνα Βουτυράκου (joinradio)

Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών με πολλές διακρίσεις στον τομέα της ρομποτικής, κατακτώντας την πρωτιά το 2018 στον παγκόσμιο διαγωνισμό στη Σαγκάη.

Γρηγόρης Γεροτζιάφας

Γεροτζιάφας
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI), συντονίζει την ερευνητική ομάδα «Θρόμβωση και Καρκίνος» στο συγκεκριμένο ανώτατο ίδρυμα.

Ντόρα Γιαννάκη

Πολιτική επιστήμων, εμπειρογνώμονας πολιτικών ασφαλείας και δικαιοσύνης και ερευνήτρια σε θέματα νεολαίας. Από το 2004 ασχολείται συστηματικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές νεολαίας συμμετέχοντας σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όθωνας Ηλιόπουλος

Όθων Ηλιόπουλος
Όθων Ηλιόπουλος (facebook)

Αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center, με μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, στη μελέτη και στην εκτέλεση στρατηγικών στην ιατρική εκπαίδευση και στη βιοϊατρική έρευνα.

Αρις Καζάκος

Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ.

Σπύρος Κίντζιος

Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Kυτταρικής Tεχνολογίας του ΓΠΑ.

Ζωρζέττα Λάλη

Νομικός με σπουδές στην Αθήνα και μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Στρασβούργο. Ηταν διευθύντρια της task force για την Ελλάδα την περίοδο 2011-2015.

Δημήτρης Πλουμπίδης

Ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Κωστής Παπαϊωάννου

Κωστής Παπαιωαννου
Κωστής Παπαιωάννου (facebook)

Εκπαιδευτικός που σπούδασε Ιστορία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες. Διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Σταύρος Κατσανέβας. Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Παρισιού και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βαρύτητας.

Νατάσσα Ρωμανού

ΡΩΜΑΝΟΥ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της NASA στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Columbia θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη

Η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, με κομβικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού το 2015. Πρόσφατα βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Νικόλας Φαραντούρης

Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και καθηγητής της ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ενέργειας, Μεταφορών και Ανταγωνισμού. Εχει εργαστεί ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος σε υποθέσεις Δικαίου Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες και Αθήνα.

Δημήτρης Χριστόπουλος

Δημήτρης Χριστόπουλος
Δημήτρης Χριστόπουλος (facebook)

Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και καθηγητής Πολιτειολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με έδρα το Παρίσι (2016-2019).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί