Ο ανέμελος πρωθυπουργός πετά το μπαλάκι στους επιχειρηματίες για τους ελέγχους σε εμπόριο και εστίαση

Τους καλεί να γίνουν “αστυνομικοί της υγείας”

Με μια πρωτοφανή κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε πολίτες και επιχειρηματίες να πάρουν στα χέρια τους τη δημόσια υγεία και μάλιστα τους ανέθεσε τους ελέγχους για την εφαρμογή των νέων μέτρων στους πολίτες και τους καταστηματάρχες, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγχει την κατάσταση.

Με περισσή δόση ανεμελιάς ο πρωθυπουργός κάλεσε σε σύσκεψη, κατόπιν εορτής, εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης και τους είπε ευθέως ότι η εφαρμογή των μέτρων και η ανάσχεση του 4ου και πιο σφοδρού κύματος του κορωνοϊού είναι ευθύνη τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Νομίζω ότι όλοι δεχόμαστε ότι δεν μπορεί σε κάθε κατάστημα ή σε κάθε cafe να υπάρχει και από ένας ελεγκτής όσο εξαιρετική δουλειά και αν κάνει η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπώς η υπόθεση της δημόσιας υγείας περνάει και στα δικά μας χέρια. Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά εκτός πραγματικότητας είπε στους εκπροσώπους των φορέων της εστίασης και του εμπορίου ότι απλώς τα νέα μέτρα τους προκαλούν «μια μικρή αναστάτωση» στη δουλειά τους.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε το αφήγημα της δήθεν επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας λέγοντας στους επιχειρηματίες της εστίασης και του εμπορίου ότι «τα δύσκολα ως προς την οικονομία τουλάχιστον πέρασαν χάρη στα 42 δισεκατομμύρια των πόρων που κινητοποιήθηκαν συνολικά σε όλα τα επίπεδα».

Και με αυτή την εκτός τόπου και χρόνου διαπίστωση περί των δυσκολιών της οικονομίας που πέρασαν τους έκανε και άλλη ανάθεση λέγοντάς τους «Είναι, λοιπόν, σημαντικό, η αγορά να ανταποκριθεί με τη σειρά της στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στις ανάγκες ανάπτυξης της ίδιας της επιχειρηματικότητας. Όπως έχω πει επανειλημμένα ο επίλογος της πανδημίας αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλή υπόθεση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί