«Εικο-Στήριξη και Παιδί»: Συνάντηση στελεχών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνάντηση στελεχών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου Κρήτης για το προγράμματος «Εικο-Στήριξη και Παιδί»

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του  Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και στελεχών της Εκπαίδευσης και του Αντιπρύτανη Οικονομικών και Υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνου Σπανουδάκη και μελών του Τμήματος Ψυχολογίας. Σκοπό της συνάντησης αποτέλεσε η συνεργασία των φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος «Εικο-στήριξη και παιδί». Το πρόγραμμα παρέμβασης θα παρέχεται δωρεάν από Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και το Κέντρο Μελετών και Ερευνών (ΚΕΜΕ) του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε οικογένειες παιδιών ηλικίας 9-12 ετών με δυσκολίες προσοχής (ΔΕΠ/Υ), οι οποίες διαμένουν στην Περιφέρεια της Κρήτης. 

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2021 – Ιούλιος 2022 και περιλαμβάνει την ψυχοεκπαίδευση και εκμάθηση αποτελεσματικών πρακτικών στους γονείς και την εκπαίδευση των παιδιών για τη βελτίωση των γνωστικών και συμπεριφορικών τους δεξιοτήτων. Βασικό στοιχείο της παρέμβασης αποτελεί η χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας (VirtualReality, VR), η οποία συνιστά μια καινοτόμο μέθοδο που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία επιστημονικά τεκμηριωμένων κλινικών εφαρμογών για την αξιολόγηση, παρέμβαση και παρακολούθηση της προόδου της περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Κοινοπραξίας (European Consortium)Neo-PRISM-C (http://www.neoprismc.org/) και χρηματοδοτείται από την ΕΕ. 

Η έρευνα θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της κ. Παναγιώτας Δημητροπούλου, Επίκουρης Καθηγήτριας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και της κ. Ιουλιανής Παχίτη, Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικοί αρωγοί είναι οι κ.κ. Ελένη Μαράκη και Δέσποινα Αντωνιάδου, προϊσταμένες των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ηρακλείου και Ρεθύμνου αντίστοιχα, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και Ηρακλείου κ.κ. Λάμπρος Καρβούνης και Εμμανουήλ Μπελαδάκης αντίστοιχα, καθώς και οι κ.κ. Βασιλεία Ανδρεαδάκη,Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικών Υποθέσεων και Μαρία Γιγουρτάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης.

20211103_121029.jpg
20211103_121127.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί