Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Βουλή η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το επιπλέον φορτίο το οποίο επωμίζονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας Αναφορά, προς τους Υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων την επιστολή-διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος, διαμαρτύρεται για τη μετατόπιση στις επιχειρήσεις, του βάρους του ελέγχου των πελατών, ως προς τον εμβολιασμό ή το rapid test, καθώς η απόδοση της ευθύνης ελέγχου των καταναλωτών επιβαρύνει τα καταστήματα λιανεμπορίου, όχι μόνο με το κόστος του ελεγκτικού έργου, που κανονικά ανήκει στο κράτος, αλλά κυρίως με την ευθύνη, καθώς τα πρόστιμα βαραίνουν τα καταστήματα. 

Στον αντίποδα, χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό, επιτρέπεται η προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, σε άλλες κατηγορίες αγορών, γεγονός που δημιουργεί ευθέως ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος των υπόλοιπων εμπορικών επιχειρήσεων. 

Για τους λόγους αυτούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αιτείται, οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις να μην έχουν την ευθύνη ελέγχου και κυρίως να μην επωμίζονται τα σχετικά πρόστιμα. 

Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Βουλή η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης”

  1. τι ακριβώς θέλουν; γιατί κυνηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες;

    Υπάρχουν στο Ηράκλειο πολλοί άνθρωποι που θέλουν να έχουν τη δική τους ατομική ή οικογενειακή επιχείρηση, δεν θέλουν να ψάχνουν για δουλειά, να κακοποιούνται από αφεντικά που δεν εκτιμούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους ή για οποιοδήποτε λόγο θέλουν να είναι ανεξάρτητοι. Γιατί τόσα εμπόδια σε αυτούς τους επαγγελματίες; Τη μια οι εισφορές, την άλλη οι φόροι, την άλλη τα πρόστιμα… Δηλαδή είναι καλύτερα να είμαστε άνεργοι και να μας προσλαμβάνουν μόνο αν είμαστε νέες, αδύνατες, όμορφες, υπάκουες κτλ?

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί