Σ. Βαρδάκης: Στη Βουλή τα προβλήματα των πληγέντων, λόγω του σεισμού του Σεπτεμβρίου, στο Νομό Ηρακλείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα, ο Υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, αναφορικά με το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκεται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.). 

Ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, γιατί συνεχίζουν να υφίστανται προβλήματα στις πληρωμές αρκετών δικαιούχων, παρά την παρέλευση ενός μήνα από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και τις τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.).

Τέλος, ο κ. Βαρδάκης ζητά να ενημερωθεί για το αν ο Υπουργός προτίθεται να ρυθμίσει  τη λήψη Στεγαστικής Συνδρομής, για πολίτες που είτε λόγω ανωτέρας βίας (θάνατος) συνιδιοκτήτη, είτε μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαδικασιών μεταβίβασης περιουσίας, είτε μη έγκαιρης αποδοχής κληρονομίας, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί