Πολίτες καταγγέλλουν καταστήματα του Ηρακλείου για ηχορύπανση

Aνακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης, μέσω της οποίας καταγγέλλει για ηχορύπανση καταστήματα του Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Παρ΄όλο που το χειρότερο μέρος της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο – μια ομολογουμένως θορυβώδη πόλη- προέρχεται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως σύλλογος είμαστε πολύ φειδωλοί στις δημόσιες καταγγελίες, αν και ενημερώνουμε τις αρμόδιες αρχές όταν έχουμε άμεση αντίληψη ή σίγουρες πληροφορίες για σοβαρές οχλήσεις. Όμως σήμερα καταγγέλλουμε δημόσια:  

 –  Το νυχτερινό κλαμπ Sabbia, -Επιμενίδου αρ. 5 (με εξαιρετικά βεβαρυμμένο παρελθόν)- που κατέχει τα πρωτεία στην ηχορύπανση στην παλιά πόλη.  Λειτουργεί τέσσερα βράδια κάθε εβδομάδα ως τα ξημερώματα, κάνοντας τη νύχτα κόλαση στους περιοίκους με την εκκωφαντική μουσική του. Επί πλέον, τα ξημερώματα έξω από το κλαμπ και σε μήκος 20-30 μέτρων στο δρόμο υπάρχουν χαρτοπετσέτες, γυαλιά από σπασμένα ποτήρια, εμετοί και  κάτουρα, ενώ οι φασαρίες από φωνές και  τσακωμούς ανάμεσα  σε θαμώνες που αποχωρούν αποτελούν μια επιπλέον ενόχληση.

Για τη συγκεκριμένη επιχείρηση έχουν γίνει πολλές καταγγελίες. Καλούμε την αστυνομία, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να εξετάσουν τις καταγγελίες αυτές και να προστατέψουν την υγεία και ψυχική ηρεμία των περιοίκων, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια στα πλαίσια του νόμου. 

Επίσης: 

– Το εστιατόριο Dish στην οδό Γιαμαλάκη δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Τίτου, που κάθε Σαββατοκύριακο  βγάζει ηχεία έξω από το κτίριο με πολύ δυνατή μουσική που κρατά πολύ μετά τα μεσάνυχτα, εμποδίζοντας τους κατοίκους της γειτονιάς να ησυχάσουν. Πολλές νύχτες  έχουν καλέσει την αστυνομία, ωστόσο  δεν έχουν δει βελτίωση της κατάστασης ως τώρα.

Πέρα από την απαίτησή μας  για  επέμβαση των αρμόδιων αρχών  στις παραπάνω περιπτώσεις, καλούμε τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από αντίστοιχες οχλήσεις να έρθουν σε επαφή με το σύλλογό μας για να συντονίσουμε την αντίστασή μας στη βάναυση υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας από οπουδήποτε προέρχεται αυτή, ενώ παρακαλούμε κάθε έναν που θα δει αυτή την ανακοίνωση να τη δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Επισημαίνουμε πως τις συγκεκριμένες πρακτικές ακολουθούν μια μειοψηφία επιχειρηματιών της πόλης μας, σε αντίθεση με άλλους που λειτουργούν με σεβασμό προς τους περιοίκους χωρίς να ενοχλούν. Σε επόμενες δημοσιεύσεις μας θα αναφέρουμε, -στο βαθμό που εμφανίζονται- και άλλες οχλήσεις από καταστήματα διασκέδασης/εστίασης, αλλά και θετικές, αξιέπαινες περιπτώσεις που εντοπίζουμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί