Ηράκλειο: Πώς ζευγάρι έκανε e-απάτες και κατάφερε να αποσπάσει 10.000 ευρώ από τα θύματά του!

Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα ζευγάρι κατάφερε να αποσπάσει με ηλεκτρονικές απάτες σχεδόν 10.000 ευρώ! Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσιών, μια υπόθεση απάτης με  υπολογιστή, που καταγγέλθηκε από ημεδαπή σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (άντρας και γυναίκα). Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν ακόμα οχτώ (8) ομοειδείς υποθέσεις οι οποίες όπως προέκυψε διεπράχθησαν από τους δύο ημεδαπούς. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπή άγνωστοι δράστες κατάφεραν να της αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ με τη μέθοδο της απάτης μέσω υπολογιστή. Από την αστυνομική έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί διέπραξαν την εν λόγω απάτη. 

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από 29.06.2021 έως και 26.07.2021, είχαν διαπράξει ακόμα οχτώ (8) υποθέσεις απάτης με τον ίδιο τρόπο, και συγκεκριμένα μια στο Ηράκλειο και επτά (7) σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό σχεδόν 10.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί