Τραγωδία με 33χρονη που είχε καταγωγή από την Κρήτη – Βρήκε το θάνατο για μια φωτογραφία

Μια 33χρονη γυναίκα, με καταγωγή από την Κρήτη, έχασε τη ζωή της όταν πόζαρε για φωτογραφίες στον σύζυγό της στην άκρη ενός γκρεμού.
Η Zoe Snoeks, από το Βέλγιο, με μητέρα Βελγίδα και πατέρα από το Γεράνι Ρεθύμνου (το επώνυμό του είναι Μαρινάκης, αλλά η ίδια κράτησε το επώνυμο της μητέρας της μετά τον χωρισμό των γονιών της) βρισκόταν σε ταξίδι με τον σύζυγό της όταν έπεσε σε γκρεμό και έχασε τη ζωή της το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Η 33χρονη έπεσε σε γκρεμό τουλάχιστον 30 μέτρων στο χωριό Nadrin του Βελγίου.
Γλίστρησε στην άκρη του γκρεμού και έπεσε στον ποταμό Ourthe, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Στο σημείο έσπευσαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς και δύτες καταδύσεων και ιατρικό ελικόπτερο, ενώ αργότερα βρέθηκε η σορός της.


Ο σύζυγος της Zoe, Joeri Janssen – τον οποίο γνώρισε στο σχολείο και παντρεύτηκε το 2012 – λέει ότι η σύζυγός του “εξαφανίστηκε” στην άκρη του γκρεμού χθες, μια μέρα πριν την επιστροφή τους στο σπίτι.

The couple (pictured together) always took their dogs Joy and Ivy as well as a drone for taking aerial images of their travels


“Φύγαμε μόνο την Κυριακή με το τροχόσπιτό μας. Από την πανδημία, ήταν το μικρό μας πράγμα να διασχίσουμε την Ευρώπη με το φορτηγάκι μας και να τραβήξουμε όμορφες φωτογραφίες”, είπε.
“Σηκωθήκαμε πολύ νωρίς για να βγάλουμε φωτογραφίες από το Herou (ένας βράχος ύψους 1.400 μέτρων που ανεβαίνει σχεδόν κάθετα πάνω από τον ποταμό Ourthe).


“Υπάρχει σχεδόν πάντα ομίχλη εκεί. Είναι τέλειο για φωτογραφίες. Φτάσαμε πριν τις 9 πμ”
Εξήγησε ότι η σύζυγός του πόζαρε για φωτογραφίες στην άκρη του γκρεμού όταν του είπε να «προσέχει» τα σκυλιά τους, Joy και Ivy, τα οποία έπαιρναν πάντα στα ταξίδια τους καθώς και ένα drone για να τραβήξουν εναέριες εικόνες.
“Γύρισα προς τα σκυλιά και τους είπα να περιμένουν”, πρόσθεσε ο Janssen.
“Όταν γύρισα πίσω στη Ζωή, δεν ήταν πια εκεί. Μόλις είχε εξαφανιστεί. Πρέπει να συνέβη σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.
“Δεν είδα ή άκουσα τίποτα. Χωρίς θρόισμα, χωρίς κραυγές ή κραυγές. Κοίταξα ψηλά και είδα μόνο σκόνη.
“Της τηλεφώνησα, παρόλο που ήξερα ότι ήταν μάταιο. Ο γκρεμός είχε αρκετές δεκάδες μέτρα βάθος.
“Κάλεσα αμέσως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν είχα σχεδόν καθόλου δίκτυο. Δεν με κατάλαβαν, κι ας μιλάω λίγα γαλλικά. “
Ο Janssen είπε ότι πήγε στο κοντινό ξενοδοχείο Le Belvedere για να ζητήσει βοήθεια.
«Η ομάδα διάσωσης δεν μπόρεσε να βρει αμέσως τη Ζόι, είπαν στα γαλλικά. Μετά μου είπαν ότι δυστυχώς ήταν νεκρή”.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί