«Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά»: Συλλαλητήριο από σωματεία του Ηρακλείου

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου για το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο που είχαν καλέσει χθες 4/11 εργατικά σωματεία και συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, ομάδες γυναικών και συνταξιούχοι. Από το βήμα της συγκέντρωσης οι εκπρόσωποι των σωματείων ξεκαθάρισαν πως η μάχη για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη δεν έχει τελειώσει και πως η εργατική τάξη οργανωμένη στα σωματεία της μπορεί να έχει κατακτήσεις, να μπλοκάρει νόμους, να αναγκάσει την εργοδοσία σε υποχώρηση, να έχει νίκες.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Γ. Γραμματέας του Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών Λ. Τσικαλάκης, ο οποίος τόνισε τις ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών για την ασυδοσία της εργοδοσίας που επικρατεί σε κάθε χώρο δουλειάς, για το νομικό οπλοστάσιο που έχουν δημιουργήσει ώστε να χτυπηθεί κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης. Ακόμη τόνισε την απελπισία στην οποία οδηγείται η εργατική- λαϊκή οικογένεια με τις αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που σε συνδυασμό με την εγκληματική αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτος, κάνουν το λαό να αγανακτεί. Κλείνοντας ο Λ. Τσικαλάκης, ανέδειξε την άμεση ανάγκη της οργάνωσης των εργαζομένων στα συνδικάτα του, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποκρουστεί η επίθεση κράτους και εργοδοσίας. Απηύθυνε κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα με πανεργατική απεργία που οργανώνεται από συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα μέσα στο Δεκέμβρη ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου στην οποία οι διαδηλωτές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα με παλμό και συνθήματα όπως «Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, Μ’ αγώνες απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά», «Συμβάσεις κλαδικές – αυξήσεις των μισθών, Είναι η απαίτηση των Εργατών», «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, Κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις».

Στο τέλος της συγκέντρωσης δόθηκε το σύνθημα της κλιμάκωσης του αγώνα και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα η είδηση για την υποχώρηση της COSCO στα αιτήματα των απεργών του λιμανιού του Πειραιά.

Τα σωματεία που υπογράφουν την ανακοίνωση

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί