Ν. Ηγουμενίδης: «Η κινητοποίηση των αγροτών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αστυνομικές κλούβες»

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα και την επίσκεψη του στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«H σημερινή κινητοποίηση των αγροτών έξω από το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομικές κλούβες και κλείνοντας το δρόμο έξω από την είσοδο του Υπουργείου (φώτο). Η ηχηρή απουσία του Υπουργού ακριβώς τη μέρα της κινητοποίησης και ο αυταρχισμός μπορεί να “προστατεύουν” την Κυβέρνηση (από ποιόν κινδυνεύει;), αλλά δεν λύνει τα προβλήματα.

Τόσο από την επίσκεψη μου στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης όπως και από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για τη χειρότερη πληρωμή των τελευταίων ετών στις αγροτικές επιδοτήσεις και για στοχοποίηση της Κρήτης.

Από τα συνολικά 2 δις η Κρήτη λαμβάνει πολύ μικρό μερίδιο από ό,τι πραγματικά της αναλογεί. Η  αύξηση του κόστους παραγωγής, τα οριζόντια μέτρα και η αδιαφορία της Κυβέρνησης για διόρθωση στους Δασικούς Χάρτες της Κρήτης συνθέτουν μια εκδικητική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στον πρωτογενή τομέα στο νησί. Η στάση αυτή στρέφεται ενάντια στους παραγωγούς, η στάση αυτή στοχεύει στους παραγωγούς, πυροβολεί την ίδια την παραγωγή και την ποιότητά της.

Ο πρωτογενής τομέας δεν έχει ανάγκη από εκδικητική συμπεριφορά αλλά από στάση ενίσχυσης της παραγωγής και των ανθρώπων του μόχθου».

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τη σημερινή στήριξη του στην κινητοποίηση των αγροτών, ο βουλευτής πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ της Κρήτης και συνάντηση με τον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης Κώστα Αλεξόπουλο (φώτο) για να ενημερωθεί για την πραγματική εικόνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και οι παραγωγοί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί