Εξαδάκτυλος: Θα ήταν καλή απόφαση η επαναφορά της μάσκας

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων για τον κορονοϊό Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να υπάρξει περιορισμός των κρουσμάτων.

Μιλώντας για τη φιλοσοφία των μέτρων στην εκπομπή «LiveNews» που έλαβε η κυβέρνηση ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι αποσκοπεί στο να κάνουν όλοι -εργαζόμενοι και μη- δύο rapid tests την εβδομάδα, για να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει νέα μέτρα αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων. «Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Θα ήταν μια καλή απόφαση, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές. Αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και από μόνοι μας» συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί