Η “απόβαση” των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης στην Αθήνα για το συλλαλητήριο (φωτο)

Μεγάλη διαμαρτυρία στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη που έφτασαν νωρίς το πρωί με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που έφτασαν στην Αθήνα είναι από κάθε γωνιά της Κρήτης και φτάνουν περίπου τους 1.500 που σημαίνει ότι θα είναι μια πολύ δυναμική και μαζική κινητοποίηση.

Δείτε: Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη (Φωτο)

Συλλαλητήριο στην Αθήνα από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης
agr2
agr3

Ο υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα βρίσκεται στο υπουργείο, ωστόσο οι αγρότες θα βρεθούν με τον Υφυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως επισημαίνουν, δηλώνουν ενοχλημένοι από την στάση του Υπουργού και θα ζητήσουν από το αρμόδιο υπουργείο να «σκύψει», επί της ουσίας, το κεφάλι στα προβλήματά τους. Διαμαρτύρονται κατά κύριο λόγο για τις περικοπές των επιδοτήσεων, για τους δασικούς χάρτες και για τα βοσκοτόπια. Επιπλέον, δηλώνουν αγανακτισμένοι με το αυξημένο κόστος παραγωγής.

«Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου», ανέφερε, o πρόεδρος του συντονιστικού, Μανώλης Ορφανουδάκης, προσθέτοντας ότι θα διεκδικήσουν με τρόπο, όλα αυτά που ζητούν, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρναν από το Υπουργείο, τελικά προχώρησαν σε περικοπές των επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

πηγή: ieidiseis.gr

Φωτογραφίες από την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά (από Documento):

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί