Βρετανία: Εγκρίθηκε το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι κατά της covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία στους ασθενείς.

Είναι η πρώτη θεραπεία για την COVID-19 που χορηγείται από το στόμα και παίρνει έγκριση με το βρετανικό «πράσινο φως» να έρχεται πριν από ένα πιθανό από τις ΗΠΑ. Οι ειδικοί στις ΗΠΑ θα συναντηθούν αυτόν τον μήνα για να ψηφίσουν για το θέμα.

Το φάρμακο με το όνομα Lagevrio έχει βρεθεί υπό στενή παρακολούθηση αφότου τα στοιχεία τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας για όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρή COVID-19, όταν χορηγείται νωρίς κατά την εμφάνιση της νόσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί