Πρωθυπουργός εκτός λογικής και πραγματικότητας

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει» ήταν η πρώτη φράση χθες βράδυ του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στο Mega. Κανονικά σε αυτό το σημείο παύει κάθε συζήτηση. Τι νόημα έχει να θέσεις ερωτήματα όταν οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 16.500, ο αριθμός των κρουσμάτων μεγαλώνει καθημερινά -σταθερά πάνω από τα 6.000 το τελευταίο διήμερο- ο αριθμός των νεκρών ανά 24ωρο έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες μέρες και οι γιατροί του ΕΣΥ καταρρέουν από την κούραση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες;

Δείτε: Στον κόσμο του ο Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει»

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ανέμελος στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

Τι σημασία έχει να μπεις σε διάλογο όταν ο πρωθυπουργός θεωρεί πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο; Τι μπορείς να πεις όταν δικαιολογεί την απόφαση να εξαιρεθούν οι θρησκευτικοί χώροι από τα τεστ με το εντελώς απλοϊκό επιχείρημα «η εκκλησία δεν έχει υπεύθυνο για να ελέγξει»;

Θα περίμενε κανείς, έστω και την ύστατη ώρα που το νέο κύμα της πανδημίας δείχνει τα δόντια του και αποδεικνύεται ήδη περισσότερο απειλητικό από κάθε άλλη φορά, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα είχε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και θα διαχειριζόταν το θέμα με σοβαρότητα.

Αντιθέτως, χθες και με βάση τις απαντήσεις του, έδωσε την αίσθηση είτε ανθρώπου που δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του και βρίσκεται εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας, είτε ανθρώπου που βασικό χαρακτηριστικό του είναι ο κυνισμός.

Ποιο είναι το σχέδιο του πρωθυπουργού; Η τρίτη δόση, τα περισσότερα τεστ και η ενίσχυση του ΕΣΥ, που κατά την άποψή του δεν βρίσκεται στα όριά του όπως άλλες φορές. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ως ιδέα, ως εναλλακτική λύση, υπάρχει μόνο το εμβόλιο ως απάντηση σε κάθε ερώτημα. Αυτό είπε.

Αλλά μήπως ήταν περισσότερο διαφωτιστικός στα υπόλοιπα ζητήματα; Χαρακτήρισε την ακρίβεια «παγκόσμιο φαινόμενο» και υποσχέθηκε αόριστα μια περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2022 και αφού το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα.

Αστυνομική βία δεν είδε πουθενά, παρά μόνο «νοικοκυραίους και διαρρήκτες». Και στο τέλος «άδειασε» και τον ίδιο τον πατέρα του που, μιλώντας για τα ΜΑΤ, είχε πει τη φράση «το κράτος είστε σεις». Αυτά την ώρα που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι κάνει τα ίδια και χειρότερα.

Από το κύριο άρθρο της “Εφημερίδας Συντακτών”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί