Κρήτη: Μετά τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου αυξήθηκαν σημαντικά τα κρούσματα κορονοϊού

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευαγγελία Φανουράκη, αντιδήμαρχος Υγείας του δήμου, το πρόβλημα εντοπίζεται ειδικά στην μαθητική κοινότητα, απ΄’ όπου φαίνεται ότι προέκυψε η διασπορά, μετά από επετειακή εκδήλωση και επεκτάθηκε στους γονείς και στα μικρότερα αδέλφια των πρώτων νοσησάντων.

Η αντιδήμαρχος Υγείας κάνει θερμή παράκληση και παρότρυνση «για την πρόληψη του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας μέσω του εμβολιασμού, μέσω της πιστής τήρησης των μέτρων, της χρήσης μάσκας και της συστηματικής διενέργειας διαγνωστικών τεστ, ακόμα και στις περιπτώσεις που η νομοθεσία δεν το επιβάλει».

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες η αύξηση των κρουσμάτων στον Δήμο Αγίου Νικολάου, είναι γεγονός. Ειδικά στην μαθητική κοινότητα, απ΄ όπου φαίνεται, όπως αναφέρει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ότι προέκυψε η διασπορά, μετά από επετειακή εκδήλωση και επεκτάθηκε στους γονείς και στα μικρότερα αδέλφια των πρώτων νοσησάντων.

Με την θερινή περίοδο, να έχει κυλήσει ομαλά και χωρίς κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη, ίσως μια “χαλάρωση” στην τήρηση των μέχρι σήμερα μέτρων να ήταν ανεκτή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία, οι επιχειρήσεις. Για να μην νοσήσουν βαριά, άνθρωποι που δεν μπορούν να προστατευτούν ακόμα και τα οικεία μας πρόσωπα.

Παράκληση θερμή και παρότρυνση για την πρόληψη του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας μέσω του εμβολιασμού, μέσω της πιστής τήρησης των μέτρων, της χρήσης μάσκας και της συστηματικής διενέργειας διαγνωστικών τεστ, ακόμα και στις περιπτώσεις που η νομοθεσία δεν το επιβάλει!

Η προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Και σ΄ αυτήν την μάχη, θα πρέπει όλοι ενωμένοι να βγούμε νικητές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί