Επίθεση του Αλ. Τσίπρα στον Κ. Μητσοτάκη: «Εάν δεν τον στήριζε η διαπλοκή, δεν θα ήταν πρωθυπουργός» (Βίντεο)

Ευθεία πυρά εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αιχμή του δόρατος την πανδημία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος» και πως «παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει μία άλλη χώρα», ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει πως «αν δεν τον στήριζε η διαπλοκή, σήμερα δεν θα ήταν πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης πως ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σοβαρά μέτρα γιατί «δεν θέλει να συγκρουστεί με αυτό που βλέπει στις μετρήσεις ως δική του εκλογική πελατεία», ενώ εκτίμησε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, καθώς «τις φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι».

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, μεταξύ των οποίων και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 και η μείωση του ΕΦΚ, αλλιώς –όπως τόνισε– ο χειμώνας θα είναι αφόρητος.

Στα όρια κατάρρευσης το ΕΣΥ

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι εκτός τόπου και χρόνου», τονίζοντας πως «έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το τέλος του κορονοϊού», ενώ «είχε δύο ολόκληρα χρόνια να ενισχύσει το ΕΣΥ». Υπογράμμισε πως το ΕΣΥ είναι στα όρια της κατάρρευσης και η κατάσταση είναι τραγική, καθώς σήμερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι 2.500 λιγότεροι υγειονομικοί από ό,τι το 2019.

Συνεχίζοντας τα πυρά κατά του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας και «πιστεύει ότι θα κρυφτεί πίσω από την προστασία της πλειοψηφίας των ΜΜΕ που τον στηρίζουν». Πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός κάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, ενώ «έχει δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, τα νοικοκυριά βλέπουν τρομακτικές αυξήσεις στους προϋπολογισμούς τους».

Για εμβολιασμό 

Όσο για τον εμβολιασμό, είπε πως έχει κολλήσει στο 60%, καθώς ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες, δεν έχει αξιοπιστία για να πείσει». Ανέφερε μάλιστα, η πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι να μην συγκρουστεί με ένα κομμάτι των ανεμβολίαστων που είναι ιδεολογικά στο χώρο της άκρας δεξιάς «και θέλει να τα έχει καλά γιατί τους θέλει για ψηφοφόρους», και είναι και η απαξίωση του ΕΣΥ, το γεγονός ότι δεν έφερε έγκαιρα

Στο ίδιο πνεύμα έθεσε το εύλογο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός προχώρησε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στους υγειονομικούς, απαντώντας πως το έκανε «γιατί ήξερε ότι είναι ένα κοινό που επειδή το έχει εξοντώσει ηθικά και βιολογικά, δεν έχει ελπίδα να έχει υψηλά ποσοστά». Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα γιατί να μην εμβολιάζονται επαγγελματικές κατηγορίες που και αυτές έρχονται σε επαφές με πολίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τους αστυνομικούς που έχουν υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων. 

Για το ίδιο θέμα χαρακτήρισε ως άστοχη την καμπάνια εμβολιασμού, καθώς περνάει το λανθασμένο μήνυμα πως «εμβολιάστηκες και τελείωσες», το οποίο δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού στους πολίτες. Στο σημείο αυτό παρότρυνε όλους να προχωρήσουν στην τρίτη (ενισχυτική) δόση του εμβολίου.

Για πανδημία και εκκλησία

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε επίσης ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι που θέλουν να πάνε στην εκκλησία, αλλά δεν το κάνουν «διότι δεν τους προστατεύει και η Πολιτεία και η Εκκλησία».

Και ρώτησε: «Δεν θα προστατεύσουμε τους ανθρώπους, εμβολιασμένους, όταν δίπλα τους μπορεί να είναι κάποιος ανεμβολίαστος που μπορεί να φέρει τον ιό, για να μην δυσαρεστήσουμε μία μικρή μειοψηφία που δεν θέλουμε να δυσαρεστηθεί για να μας ψηφίσει; Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης, συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος την ώρα της πανδημίας».

Ακρίβεια και ΔΕΗ

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσα στην κυβέρνηση για αύξηση του κατώτατου μισθού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας, επισημαίνοντας πως εάν δεν στηριχθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται, θα υπάρξουν τεράστιες απώλειες.

Σημείωσε επίσης ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα θεσμικό μέτρο, ενώ υπενθύμισε πως την ώρα που χρειάζεται μία ισχυρή ΔΕΗ για να κρατήσει χαμηλά τις τιμές στον ανταγωνισμό, εκχωρείται το 17% της Επιχείρησης με ΑΜΚ χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου.

Όπως υπογράμμισε, τίθεται ζήτημα ενεργειακής επάρκειας όταν η κυβέρνηση πηγαίνει βιαστικά και «άτσαλα», μέσα σε 3 χρόνια, προς τον στόχο απομείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όταν ο σχεδιασμός ήταν για 15 χρόνια. 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχω καμία ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει, χειρότερα θα κάνει τα πράγματα. Στόχος μας είναι γρήγορα να συγκροτηθεί μία προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει άλλη προοπτική στον τόπο μας και να σχοληθούμε με τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, με αυτούς που δεν έχουν φωνή. Με τους πολίτες που έχουν δικαιώματα, πρέπει να επιστρέψει η στοιχειώδης Δικαιοσύνη», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα προς τους πολίτες. 

Περιοδεία στην Εύβοια την Παρασκευή

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Εύβοια. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12:00 Σύσκεψη με φορείς στην Ιστιαία (Δημαρχείο, Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού)

14:00 Συνάντηση με τοπικούς φορείς στο Αχλάδι (Δήμος Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας)

19:00 Ομιλία στο ΔΑΚ Χαλκίδας – «Μελίνα Μερκούρη»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί