Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Τι ακριβώς έκανε με την αποστολή του Πρωθυπουργού ο κ. Γκρίνμπεργκ»;

Με ποια ιδιότητα ήρθε ο κ. Γκρίνμπεργκ στην Ελλάδα, για ποιο λόγο ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και την επίσημη κυβερνητική αποστολή στη ΔΕΘ, αν ήρθε στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης ως απλός φίλος του κ. Μητσοτάκη διερωτώνται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη και του Αναπλ. Τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Μίλτου Χατζηγιαννάκη.

Ολόκληρη η ερώτηση:

Θέμα: «Τι ακριβώς έκανε με την αποστολή του Πρωθυπουργού ο κ. Γκρίνμπεργκ»;

Ψηφίστηκε πρόσφατα ο ν. 4829 (ΦΕΚ 166 A’/10.09.2021) «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις». Με βάση τη διάταξη του άρθρου 15, παρ. 1 προβλέπεται ότι «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη της Κυβέρνησης και οι Υφυπουργοί δεν αποδέχονται δώρα, παροχές ή άλλα ωφελήματα που τους προσφέρονται στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους, ή τα οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την άσκηση των καθηκόντων αυτών…».

Πριν από λίγες μέρες ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους παγκοσμίως, ο κ. Σταν Γκρίνμπεργκ επισκέφτηκε την Ελλάδα και ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέχοντας στην συνοδεία του πρωθυπουργού κατά την επίσημη επίσκεψη του τελευταίου στη ΔΕΘ. Μάλιστα παραβρέθηκε τόσο στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, όσο και στην συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα. Είναι γνωστό επίσης, ότι ο ίδιος είχε ενεργό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του κ. Μητσοτάκη το 2019. Όλως τυχαίως η επίσκεψη του κ. Γκρίνμπεργκ συνοδεύτηκε από επικοινωνιακά τρικ του πρωθυπουργού, βγαλμένα μάλλον από αμερικανικού τύπου πολιτικές καμπάνιες, όπως η δήθεν τυχαία συνάντησή του με έφιππο αγρότη της Καρδίτσας ή η δήθεν αυθόρμητη συμμετοχή του σε τοπική ραδιοφωνική εκπομπή της ίδιας περιοχής.

Κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο κ. Γκρίνμπεργκ είναι παλιός γνώριμος του Πρωθυπουργού. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθεί τη Δ.Ε.Θ.. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο ο Πρωθυπουργός συνομιλεί κατά διαστήματα. …Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του Πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους».
Επειδή η συνολική πολιτική της κυβέρνησης τα δύο τελευταία χρόνια έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την αδιαφάνεια.
Επειδή στο προσκήνιο έρχονται διαρκώς υποθέσεις απευθείας και αδιαφανών αναθέσεων και χρηματοδοτήσεων.
Επειδή o υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι με την ψήφιση του 4829/2021 θα καταπολεμηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.
Επειδή τα χρέη της ΝΔ προς τις τράπεζες αυξάνονται διαρκώς και έφτασαν στο τέλος του 2020 στα 342, εκ. ευρώ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Με ποια ιδιότητα ήρθε στην Ελλάδα ο διάσημος και ακριβοπληρωμένος επικοινωνιολόγος Σταν Γκρίνμπεργκ; Αν ήρθε στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης ως απλός φίλος του κ. Μητσοτάκη, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για ποιο λόγο λόγος ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και την επίσημη κυβερνητική αποστολή στη ΔΕΘ;

Αν παρείχε υπηρεσίες επικοινωνίας στον πρωθυπουργό στον πρωθυπουργό (έναντι αμοιβής προφανώς διότι το αντίθετο απαγορεύεται με βάση την ως άνω διάταξη) ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενο του παρεχόμενου έργου, ποιο το ποσό της αμοιβής του και από ποιον πληρώθηκε;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί