Η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Δ. Ιορδανίδου το θύμα του σοκαριστικού τροχαίου της Θεσσαλονίκης

Θλίψη έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη το τραγικό δυστύχημα με θύμα την 42χρονη ποδηλάτισσα Δήμητρα Ιορδανίδου, η οποία έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από φορτηγό το πρωί της Τρίτης ενώ πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατό της.

Δείτε: Σοκαριστικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Ποδηλάτισσα νεκρή κάτω από τις ρόδες φορτηγού

H αδικοχαμένη Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν εν ενεργεία πρωταθλήτρια των δρόμων μεγάλων αποστάσεων. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα, ενώ έχει αγωνιστεί σε αρκετούς διεθνείς μαραθωνίους. Είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ παράλληλα είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε την παρακάτω συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου.

Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας».

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη τη στιγμή που το φορτηγό έστριβε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός δεν είδε την 42χρονη που και εκείνη έστριβε την ίδια στιγμή με το ποδήλατό της, με αποτέλεσμα να την παρασύρει και το ποδήλατό της να σφηνωθεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού.

Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες από το σημείο, καθώς όπως φαίνεται το ποδήλατο έχει συνθλιβεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού.

Η άτυχη γυναίκα, αρχικά διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της.

Φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος

Φωτογραφία: GRtimes,gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί