Ν. Ηγουμενίδης: Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ βλάπτει σοβαρά όχι μόνο τις λαϊκές αγορές, αλλά συνολικά την κοινωνία

«Σήμερα έρχεται στην Ολομέλεια ένα από τα πλέον αντιλαϊκά νομοσχέδια του επιτελικού κράτους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη», τόνισε από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις του νομοσχεδίου που στρέφονται ενάντια στις λαϊκές αγορές και στα συμφέροντα των καταναλωτών και των παραγωγών. Απεθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε: «Υποχρεώνετε τους παραγωγούς κάθε πρωί σε ηλεκτρονικές αναρτήσεις τιμών. Επιβάλλετε εξοντωτικά πρόστιμα που δεν θα μπορούν να τα αποπληρώσουν οι σημερινοί άνθρωποι των λαϊκών. Ορίζετε ετήσια προκήρυξη για τις θέσεις των παραγωγών, στην οποία ευνοούνται κατά κύριο λόγο οι έμποροι». Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο εισάγεται ένας αθέμιτος ανταγωνισμς μεταξύ παραγωγών και εμπόρων, στον οποίο είναι φανερό ότι μεσοπρόθεσμα οι παραγωγοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός λαϊκών.

«Κορωνίδα όλων αυτών των αλλαγών που προτείνετε είναι η μετατροπή της άδειας του παραγωγού σε επαγγελματική άδεια πωλητή. Η διάταξη αυτή ωθεί τους αγρότες παραγωγούς σε επαγγελματίες πωλητές, ενώ ταυτόχρονα ωθεί στην εγκατάλειψη της δραστηριότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη. Υποχρεώνει όσους διαλέξουν να μείνουν στο χωράφι να πωλούν τα προϊόντα τους μόνο στον χονδρέμπορο στο 1/3 της τιμής που θα τα δώσουν στη λαϊκή», σημείωσε ο βουλευτής, ενώ ανέφερε και όσα έχει πει σχετικά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κρήτης.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας για τις λαϊκές αγορές «είναι ένα κομμάτι της ίδιας πολιτικής που ακολουθείτε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα. Να πάρουμε τον αντεργατικό νόμο, όπου ο κάθε εργαζόμενος είναι έρμαιο στα συμφέροντα των λίγων; Να πάρουμε τα νομοσχέδια για την παιδεία; Να πάρουμε τα θέματα συνολικά της εργασίας και της οικονομίας;», ρώτησε με νόημα.

Ειδική αναφορά έκανε και στον τομέα της υγείας: «Κάθε εβδομάδα σβήνει ένα χωριό της χώρας από τον χάρτη κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα. Δεν μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κ. Μητσοτάκης για το τελευταίο μίλι. Δεν μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κ. Μητσοτάκης για το τέλος της πανδημίας».

Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι «η νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προτείνετε και επιβάλλετε, βλάπτει σοβαρά όχι μόνο τις λαϊκές αγορές, για τις οποίες συζητάμε σήμερα, αλλά το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, η νεοφιλελεύθερη ατζέντα βλάπτει συνολικά την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό. Καιρός να αλλάξουμε ρότα», υπογράμμισε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Το Video από τη σημερινή τοποθέτηση του Νίκου Ηγουμενίδη στη Βουλή: 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί