Σ. Βαρδάκης: «Άλλο ένα χτύπημα στους παραγωγούς από την κυβέρνηση»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη μειωμένη κατά 63 εκ. ευρώ φετινή πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης σε παραγωγούς, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, προχώρησαν 53  βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με πρωτοβουλία του βουλευτή  Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του βουλευτή Λακωνίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη και της βουλευτή Καστοριάς και αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου. 

Την 26η Οκτωβρίου 2021 έγινε η καταβολή του 70% της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης του 2021, σε δικαιούχους παραγωγούς (γεωργούς – κτηνοτρόφους) σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η φετινή πληρωμή είναι μειωμένη κατά 63 εκ ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη της 20ης Οκτωβρίου του 2020 και αυτή η μείωση δεν αφορά στις κατηγορίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στις διευκρινίσεις που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για παραγωγούς  οι οποίοι θα πληρωθούν κατά την εκκαθάριση και ακόμα εξετάζονται οι φάκελοί τους ή υπάρχουν εκκρεμότητες στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος. Αφορά παραγωγούς που κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους δεν άλλαξε τίποτα ως προς τα στοιχεία τους σε σχέση με πέρυσι.

Επειδή, η Βασική Ενίσχυση είναι ένα σημαντικό βοήθημα προς τους παραγωγούς, με το οποίο καλύπτονται βασικές ανάγκες για τις απαιτήσεις της παραγωγής, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό για τον λόγο αυτής της μείωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί